7 interijera koji su pobudili najviše pažnje na našem portalu u 2022.

Lista najčitanijih članaka na našem portalu u protekloj godini, pored priloga iz emisije InDizajn koje prenosimo i ovdje te interijera koje je uredio studio Mirjane Mikulec, su interijeri koje su uredili drugi dizajneri ili vlasnici sami.

 


Krajem prošle godine donijeli smo vam interijere studija Mirjane Mikulec koji su vam se najviše sviđali u prošloj sezoni InDizajna, a sada vam predstavljamo interijere koji su radovi drugih studija i dizajnera ili su ih vlasnici sami uređivali.

Kao i prethodnih godina pokazalo se kako su mali prostori – stanovi, apartmani i vikendice u pravilu i najčitaniji.

Uživajte i inspirirajte se!


1. LJEPOTICA S HVARA

Prekrasna Villa Casa M, stara dalmatinska kuća u središtu Hvara, u cijelosti je renovirana i pretvorena u mirnu ljetnu rezidenciju.

Ova ljepotica skriva se u selu Zastražišću, a za njezin izgled zaslužni su sami vlasnici. Posebnost vile jest i veliki vrt s grijanim bazenom, hidromasažnom kadom i opremom za roštilj. No, najveća atrakcija ipak je pozicija bazena koji se smjestio unutar ruševina stare kuće u dvorištu.


KAMENA VILA NA HVARU: oduševljeni smo originalnom pozicijom bazena

Foto: Nikola Radovani / Airbnb

 

Foto: Nikola Radovani / Airbnb

2. MINI STAN S GALERIJOM

Stan na posljednjem katu zgrade površine je svega 26 kvadrata. Baza od 18 kvadrata proširena je na galeriju na kojoj se dobilo još 8 kvadrata prostora za spavaonicu.

Iako malen, stan je savršeno udoban i opremljen svim potrebnim te mu ustvari ništa ne nedostaje – ima kutak za sjedenje, kuhinju, blagovaonski stol te krevet.


STANČIĆ OD 26 KVADRATA: san snova za samca ili mladi par u gradu

Foto: Alvhem
Foto: Alvhem

3. DVOSOBNI STAN ZANIMLJIVOG KONCEPTA

Vlasnici ovoga dvosobnog stana uskog tlocrta od 52 kvadrata trebali su pronaći rješenja kako optimizirati prostor i maksimalno iskoristiti svaku prostoriju. Stoga su se obratili studiju Egue y Seta koji je napravio projekt novog izgleda stana zbog kojeg je bila potrebna adaptacija i prostorne izmjene.


Uski dvosobni stan: savršeno osmišljena 52 kvadrata koja skrivaju vrata spavaće sobe

Foto: Vicugo foto

Foto: Vicugo foto

4. DOBRA RJEŠENJA U MALO KVADRATA

Stan ima 28 četvornih metara i sastoji se od jedne centralne prostorije te hodnika i male kupaonice. Interijer je izvrstan primjer kako nije potrebno živjeti u velikom stanu da biste imali sve što vam je potrebno za ugodan i opušten svakodnevni život i da biste se dobro zabavljali u svome domu. Pa čak i kada on nema zasebnu prostoriju za spavanje.


Stančić od 28 kvadrata s nišom za spavanje i dobrim idejama za kopiranje

Foto: Hemnet

Foto: Hemnet

5. VEDAR I DINAMIČAN MALI DVOSOBNI STAN

Ovaj stan, čije uređenje potpisuje dizajnerica Natalija Varnavskaja pravi je primjer kako dobro organizirati prostor u jednosobnom stanu i učiniti ga funkcionalnijim pretvaranjem u dvosobni.


UDOBAN ŽIVOT U 38 KVADRATA: mali dvosobni stan prepun svjetla i dobrog stila

Foto: Evgenij Gnjesin
Foto: Evgenij Gnjesin

6. ADAPTACIJOM DO JOŠ JEDNE SPAVAĆE SOBE

Vlasnici, bračni par s djetetom odlučili su renovirati svoj dvosobni stan, što zbog neatraktivnog izgleda a što zbog nefunkcionalnosti. Dosadašnji tlocrt nudio je jednu spavaću sobu, pa su bile potrebne neke preinake kako bi se dobio još jedan prostor za spavanje.


Dvosobni stan od 55 kvadrata postao je trosobni i dobio sjajno dizajniranu garderobu

Foto: Dmitri Cirenščikov

Foto: Dmitri Cirenščikov

7. ODLIČNO RJEŠENJE ZA KREVET U GARSONIJERI

Jednosobni stan s malom kuhinjom, kupaonicom i jednom prostorijom doživio je temeljito preuređenje nakon kojega je postao otvoreni prostor s dovoljno mjesta za pohranu.


SUPER GARSONIJERA: zahvaljujući majstorskom rasporedu stan od 28 kvadrata ima sve potrebno

Foto: Sergej Krasjuk

Foto: Sergej Krasjuk

 

Komentari