Divan dvosobni stan: ljubav ružičaste i sive opet je učinila čudo

Interijer u koji vas vodimo nalazi se u maloj uličici u Londonu te se prostire na dvije etaže – prva je rezervirana za dnevnu zonu, a gornja, s kosim krovom, za privatnu. Upravo specifičnost prostora, povezana uskim šarmantnim stepeništem, kao i odabir boja, čini ovaj dvosobni stan posebnim

 

Čeznemo za potkrovljima jer imaju neponovljiv šarm, no ponekad nas te kosine, koje znaju biti tako romantične i efektne, sputavaju pa se zaželimo “normalnih” prostora. Stan od 55 četvornih metara u Londonu koji vam ovaj puta prikazujemo idealno je rješenje – prva etaža ima standardnu visinu stropa, a gornja je u potkrovlju, tako da je zadovoljstvo – potpuno.

Na prvoj etaži nalazi se dnevna zona s otvorenim prostorom – kuhinjom, blagovanjem i boravkom te toalet, a na gornjoj, znatno manjoj, smjestila se mala spavaća soba s kupaonicom. Posebnost spavaće sobe nije samo kosi krov, nego i dva mala prozora u ravnini s podom te pregradni zid od stakla i alu profila koji dijeli ležaj od garderobnog prostora. Dodatni bonus gornje etaže jest što se iz spavaonice izlazi na lijepo uređenu terasu s koje se nudi pogled na okolne kuće i ulice.

Ono što zapinje za oko prije svega je sjajan odabir boja i komada namještaja te detalja poput rasvjete koja je svojim oblikom i bojom povezana u čitavom interijeru. Ovdje je opet spoj neutralnih nijansi bijele, crne i prije svega sive s nježno ružičastom učinio da prostor ima toplinu i ugodu te da privlači poglede. Tome su doprinijeli i moderni materijali poput kuhinjske radne ploče s uzorkom mramora te pod u dnevnoj zoni od brušenoga betona.

 

Komentari