Divan dvoetažni stan i još ljepša velika terasa s pogledom na grad

Španjolski dizajnerski studio Egue y Seta uvijek nas oduševi svojim projektima, koji su doista raznoliki i svaki zanimljiv na svoj način. Posljednji koji nam je zapao za oko jest uređenje dvoetažnog stana na posljednjem katu jedne stambene zgrade.

 


Dizajnerski studio Egue y Seta stoji iza uređenja dvoetažnog četverosobnog stana s terasom u Barceloni. Kako je riječ o stanu u novogradnji, nije bilo potrebe mijenjati raspored niti činiti bilo kakve prostorne preinake. Interijer površine 100-injak kvadrata bio je već u startu funkcionalan i udovoljavao je željama vlasnika.

Foto: Vicugo foto

Dizajneri su se u uređenju, nakon stvaranja neutralne pozadine, poigrali bojama i materijalima kako bi mu dali stil i osobnost. Stvoren je moderan, ugodan i živopisan prostor kojem ne nedostaje topline. Upravo su to i bili zahtjevi koje su vlasnici stavili pred dizajnerski studio Egue y Seta.

Foto: Vicugo foto

Na prvoj etaži nalazi se hodnik koji vodi do gostinjskog toaleta, uske duge kuhinje sa malim kutkom za blagovanje, dnevni boravak s velikim blagovaonskim stolom i stolicama. Stepenice iz dnevnog boravka vode na gornju etažu u kojoj je spavaća soba, garderoba, kupaonica i radna soba.

Foto: Vicugo foto

Foto: Vicugo foto

Veliki adut stana su dva vanjska prostora – na prvoj etaži je to balkon na koji se izlazi iz dnevnog boravka, a na drugoj etaži je prostrana terasa do koje se dolazi iz spavaće sobe.

Oba eksterija su sjajno uređena, no pažnju ipak više plijeni terasa površine čak 70 četvornih metara. Iako stan ima niz vrlina, balkon i terasa su ono po čemu će ga mnogi pamtiti.

Foto: Vicugo foto

Terasa funkcionira kao dodatna prostorija u ovom domu ne samo zbog svoje površine nego i zbog sadržaja koje nudi. Zbog njih vlasnici cijeli dan mogu provesti na otvorenom, opuštajući se i uživajući u suncu, divnom pogledu, dobrom društvu…

Foto: Vicugo foto

 

Komentari