Mali dvosobni stan: savršeno iskorištenih 40 četvornih metara

U ovom stanu vjerojatno će vam teško biti odabrati najbolji kutak, detalj ili pak prostoriju jer su svi elementi pomno odabrani, a boje, teksture i materijali savršeno uklopljeni u stilsku cjelinu. A kada k tome još pridodamo i to da se u tako maloj kvadraturi našlo mjesta za dvije sobe…

 

Kompletna adaptacija prostora ovog malog dvosobnog stana koji je uređivala dizajnerica Marina Merenkova učinila je da prostor doživi čudesnu transformaciju. Stan nije adaptiran 40 godina, tako da je bilo potrebno prije uređenja staviti nove podove, vanjske i unutarnje otvore, potpuno obnoviti zidove te kompletno namjestiti kupaonicu i kuhinju sa svim uređajima kao i dvije sobe namještajem i detaljima.

Novi vlasnici, bračni par bez djece, odlučili su ne dirati raspored  stana te su kuhinju ostavili na starome mjestu, što se možda čini pomalo nelogičnim. Na početku stana tako se nalazi kuhinja, a na kraju – dnevni boravak. No, kvadratura kuhinje nije bila dovoljno velika da na njezino mjesto dođe spavaća soba, tim više što su vlasnici željeli u prostor spavaće sobe uključiti i radni kutak te mali garderobni dio. Drugi dio garderobnih ormara nalazi se u dnevnoj sobi, pa ga je dizajnerica osmislila u bijeloj boji kako ne bi zagušivao prostor.

Boje koje dominiraju interijerom inspiriranim skandinavskim stilom su neutralne bež i siva s dodacima bijele te uz akcente u trendi tamnoplavoj i zeleno-plavoj uglavnom prisutnima na zidovima.

 

 

STANJE PRIJE…

Foto: Marina Merenkova Studio

 

I NAKON ADAPTACIJE…

Komentari