BEZVREMENSKI INTERIJER: kompletno renoviran starinski stan od 50 kvadrata

Uređujući svoj životni prostor, želimo u njega unijeti svoj omiljeni stil, barem malo trendova, ali i bezvremenski štih. Pronašli smo stan koji bi vam u tome mogao biti od velike pomoći!

 


Pariški interijer površine 50 četvornih metara u staroj zgradi u potpunosti je renoviran. Za novi izgled s bezvremenskim štihom zaslužan je studio Ameo Concept koji je nastojao odgovoriti na zahtjeve vlasnika.

Foto: Agathe Tissier

PRILAGODITI STAN SUVREMENOM NAČINU ŽIVOTA

Cilj je bio ne samo obnoviti stan nego ga napraviti funkcionalnijim i praktičnijim, kako bi bio prilagođen potrebama suvremenog načina stanovanja. U nekim stvarima moralo se pristati na kompromis jer je riječ o tipičnom pariškom stanu kojeg karakterizira nepravilan tlocrt i neke vrlo male prostorije.

Takve su primjerice spavaća soba od svega 9 četvornih metara i uska kuhinja od svega 5,5 kvadrata koja je mogla biti samo u jednoj liniji.

Foto: Agathe Tissier

POVEZIVANJE DVIJE PROSTORIJE U JEDNU

Najveće promjene dogodile su se u dvije veće prostorije koje su spojene kako bi se dobio veliki dnevni prostor – blagovaonica i dnevni boravak. To je sada najveća prostorija u stanu, jer je vlasnicima bilo bitno da imaju dovoljno veliki prostor za primanje gostiju i druženje te radni kutak.

Foto: Agathe Tissier

Radni kutak je smješten u sklopu police koja se proteže dužinom cijelog zida blagovaonice. Druga polica u dnevnom prostoru je kutak za glazbu, s gramofonom i pločama te ima i ulogu vizualnog odjeljivanja zone blagovaonice od dnevnog boravka.

Foto: Agathe Tissier

TOPLE NIJANSE SMEĐE

Stilski, ovaj dnevni prostor povezan je odabirom smeđe boje na nekim komadima namještaja, rasvjetom te tapetama istog motiva uokvirenim štukaturama. Glavni stilski adut u ovom prostoru je ipak kultni naslonjač Barcelona, dizajnerski klasik kojeg potpisuju Mies van der Rohe i Lilly Reich.

Foto: Agathe Tissier

To je, uz prekrasne tamne nijanse drveta, dalo ovom prostoru bezvremenski štih, a crni blagovaonski stol s uzorkom mramora te veliko ogledalo uokvireno u štukaturu dašak elegancije i glamura.

Foto: Agathe Tissier

Preko puta dnevnog boravka i blagovaonice nalaze se kuhinja, spavaća soba, kupaonica, gostinjski toalet i garderoba, vrlo male, ali funkcionalne i estetski lijepe prostorije koje se načinom uređenja nastojalo povezati s dnevnim prostorom.

Foto: Agathe Tissier

Foto: Agathe Tissier
Komentari