VILA IZ KULTNE SERIJE: zaboravite na obveze i uživajte u prostoru u kojem je snimana serija “Bijeli lotus”

Serija Bijeli Lotus u samo dvije sezone osvojila je i publiku i kritiku. Mnoge nagrade dokazuju da je pred autorima uspješna budućnost, a lokacije na kojima se snimalo bukirane su mjesecima unaprijed. Naime, vrlo važan dio ove serije su prekrasni hoteli, plaže, restorani i vile. U prvoj sezoni upoznali smo otok Maui na Havajima, a u drugoj nas je u potpunosti očarala Sicilija

 


Jedna od vila koju su posjetile dvije protagonistice serije je Villa Tasca iz 16.stoljeća u kojem je boravila čak i Jackie Kennedy. Okružuje ju osam hektara velik park poznat i kao „giardino romantico“ koji je prepun nasada agruma, velikih palmi i zelenila. U jednom jezeru stalni stanari su labudovi Tristan i Isotta dok je drugo pretvoreno u bazen. Park krije i mali neoklasicistični hram.

 

Foto: www.villatasca.com

Dvostruke stepenice iz parka vode goste do glavnog prostora, gdje se nalazi veliki salon i blagovaonica, koje karakteriziraju vrlo visoki stropovi ukrašeni freskama i veliki prozori.  Na istom katu povezano je nekoliko povezanih manjih salona.

Foto: www.villatasca.com

Prostrane sobe ispunjene su trompe-l`oeil freskama (visoko realistična optička iluzija koja promatrača tjera da naslikane predmete doživi kao stvarne op.a.), murano lusterima, slikama velikih formata i pločicama od majolike (keramički proizvodi od pečene gline poput vaza, posuđa, kaljevih peći, pločica op.a.).

Foto: www.villatasca.com

Četiri spavaće sobe imaju vlastite kupaonice, klima-uređaj, a neke od njih i mali dnevni boravak. Svaka od njih doživljaj je za sebe i mogli biste ih satima proučavati. Iako je riječ o staroj vili, gosti ne moraju brinuti – ona skriva sobu za biljar s barom te glazbenu sobu u kojoj je Wagner komponirao dio “Parsifala”, a internet je dostupan u cijeloj kući.

Foto: www.villatasca.com

Apartman Contessa ima zidove u potpunosti ispunjene freskama i soba je namjenjena „gospodarima kuće“ dok je apartman Maiolica u cijelosti popločen pločicama iz 1600-ih. Zeleni apartman čak ima i malu čitaonicu sa zbirkom antiknih knjiga dok ružičasti apartman skriva i manju dnevnu sobu.

 

Foto: www.villatasca.com

Ako želite, vilu možete unajmiti za tri noći i vjerujemo da ovakav godišnji odmor doista nikada nećete zaboraviti.

Foto: www.villatasca.com

Foto: www.villatasca.com

Foto: www.villatasca.com

Foto: www.villatasca.com

Foto: www.villatasca.com

Foto: www.villatasca.com
Komentari