U domu kod norveške blogerice: pogledajte što sve možemo naučiti od strastvene ljubiteljice interijera

Predivan norveški dom blogerice Silje Spilde, s pogledom na jezero pravi je mali skandinavski raj koji je vlasnica oplemenila sjajnim detaljima i bojama. Neutralnu bazu sive i bijele nadogradila je ružičastom i crnom

 

 

Nekome će pažnju zaokupiti detalji, nekome odabir boja, a nekome pak prekrasna terasa s neprocjenjivim pogledom. Puno je aduta u ovome domu koji je s puno pažnje i smisla za estetiku uredila njegova vlasnica, poznata norveška blogerica Silje Spilde. Na svome instagram profilu svakodnevno objavljuje fotografije svoga stana na posljednjem katu novogradnje s kojeg se pruža pogled na jezero.

U stan se ulazi s donje etaže, u kojoj je smješten mali hodnik i gostinjski toalet. Stepenice vode na etažu u kojoj se odvija pravi život i koju čine velika dnevna zona, spavaća te gostinjska soba.

Foto: @Fruspilde / Instagram

Dnevna zona otvorenog je koncepta i u njoj se nalaze kuhinja, blagovaonica te dnevni boravak, a zajedničko im je da je sa svih prozora moguće vidjeti prirodu i vodu koja smiruje i opušta. Upravo je takva atmosfera prenesena i u interijer, koji je prava oaza skandinavskog stila. Na neutralnu bijelu, sivu i bež osnovu Silje je dodala akcente u ružičastoj i crnoj, koje se uglavnom nalaze kao boja na zidu.

Foto: @Fruspilde / Instagram

A detalji – oni su posebna priča! Prije svega, neprestano se smjenjuju, ovisno o godišnjim dobima, kao i trenutnom raspoloženju vlasnice. Detalji su ujedno i elementi koji prate trendove, što je dobar potez kada se oprema interijer. To je ono što ne iziskuje puno novaca i vremena, a kamoli renovacije i lako ih je unositi u prostor koji tako živi sezonalni ritam, ali osvježava svaki kutak i nudi uvijek drugačiju atmosferu.

Silje detalje nerijetko stavlja na pozadinu (crna ili ružičasta boja zida), koja ih još više ističe. Stavljajući bilje i drvene elemente te uz pomoć rasvjete dom biva topliji i ugodniji.

Foto: @Fruspilde / Instagram

Vjerujemo da će ovakav interijer biti dobra lekcija kako imati puno zanimljivih detalja a ne pretjerati i ne zagušiti prostor. Silje vješto ubacuje i trendi elemente i materijale – sjajne bakrene površine i baršun i tako unosi eleganciju koja se pokazala kao dobitna kombinacija sa skandinavskim stilom. Tako ovaj stil izlazi iz monotonije i dobiva na atraktivnosti.

Također, vjerujemo da će ovaj stan biti dobra baza za sve one koji traže inspiraciju za uređenje svoja četiri zida. Uživajte!

Komentari