POTKROVLJE OD 40 KVADRATA: opeka i drvene grede pobrinuli su se za toplinu i šarm

Volimo zaviriti u potkrovlja čak i kada nismo ljubitelji takvih prostora. Njima, je unatoč svim “pro et contra” dokazima doista teško odoljeti. U to se možete uvjeriti na primjeru interijera s vrlo atraktivnim tlocrtom i načinom uređenja inspiriranog industrijskim stilom

 

 

 

Kosine, krovni prostori, skučeni kutci znaju biti itekako šarmantni, naročito ako se prostor dobro osmišljen. Takav je interijer od 40 kvadrata u koji vas ovaj puta vodimo a koji se nalazi u zgradi staroj gotovo jedno stoljeće. Prostor je tek prije 40-ak godina pretvoren u stambeni, a novi vlasnici su ga odlučili preurediti. I to temeljito! Nove podne i zidne obloge, kupaonica, namještaj, kao i koncept prostora.

Foto: MOHV

Otvareni dnevni boravak i kuhinja

Sada je stan, uz iznimku kupaonice, u potpunosti otvoren. Micanjem zida već s hodnika pruža se pogled na ostatak interijera – dnevnu zonu te na spavaću sobu. Da bi se mogla vidjeti i spavaća soba bilo je potrebno srušiti zid koji ju je dijelio od dnevne zone. Umjesto zida, vlasnici su se odlučili postaviti staklenu pregradu s crnim metalnim profilima, koja je sada u trendu.

Foto: MOHV

Veća funkcionalnost

Ulazni prostor vodi i u kupaonicu a dnevni boravak na mali balkon. Stan je renovacijom postao funkcionalniji jer je nestala glomazna kuhinja za šankom koji je samo zauzimao dragocjeni prostor, a micanjem zidova stvorila se prozračnost i dojam prostornosti te veće količine svjetlosti.

Foto: MOHV

Industrijski stil

Ovakav tlocrt svakako je atraktivniji i ljepši. Glavna inspiracija u uređenju bio je industrijski dizajn, jer su vlasnici željeli da ih dom podsjeća na američke loftove i skladišta koja su prenamijenjena u životni prostor. Ovaj stil vješto je kombiniran sa skandinavskim stilom.

Kako bi dobio na toplini i ugodi, s dijela zidova u stanu – kuhinji i spavaćoj sobi skinut je sloj žbuke kako bi se došlo do opeke, a stropne grede su također postale vidljive te su obnovljene.

Komentari