Crno-bijeli prostori uvijek su IN. Nudimo vam ideje zbog kojih ćete prigrliti ovu kombinaciju bez razmišljanja

Ljepota dueta crno-bijele boje u interijeru upravo je u njihovom kontrastu. Bijela daje elegantan izgled i prozračnost, dok crna unosi dramatičnu i senzualnu notu u svaku priču. Skandi stil izvrsno surađuje s ovom paletom (ne)boja upravo zbog njegove glavne karakteristike, a to je jednostavnost. Ona je uvijek pametan odabir kada je u pitanju uređenje doma

 

 

Vodimo vas u jednosoban stan u Stockholmu čiji su vlasnici mladi par. Interijer koji se proteže na 55 četvornih metara uredili su u kombinaciji dva popularna stila uređenja koji ne izlaze iz mode, vintagea i skandinavskog. Poseban dodatak je crno-bijela koloristička kombinacija. Projekt se temelji na ideji dueta dva već spomenuta stila, kojima su dodali upečatljivu crnu i bijelu te neutralne nijanse bež boje i osvježavajući dekor s motivima zelenila.

Glavni cilj adaptacije stana bio je stvoriti udoban i funkcionalan prostor koji će odgovarati estetici i potrebama mladog para.

 

Foto: Home Designing

S obzirom na to da se radi o jednosobnom stanu, spavaća i dnevna soba dijele prostor. Kako bi razbili jednoličnost posve crnih zidova dodali su namještaj i ukrase s reflektirajućom površinom poput metalik zlatnog ogledala, noćnog ormarića i staklenog stolića za kavu. Također, time su postigli i maksimalno iskorištavanje dostupnog svjetla jer predmeti od takvih materijala pridonose povećanju prirodnog svjetla.

Foto: Home Designing

 

Kuhinjom i blagovaonicom prevladavaju sivkasti i bijeli tonovi, a kuhinjski elementi od tamnog drveta stvaraju idealan kontrast s ostatkom boja u prostoriji. Otkrivenu cijev ispod kuhinjske nape pobojali su u boju bakra od čega je napravljeno i posuđe, a i visilice kako bi dobili skladnu cjelinu koja u interijer unosi blago industrijski štih.

Elemente iz prirode vidimo na zidu obloženom tapetom s uzorkom paprati, dodavanjem začinskog bilja i biljaka u sam prostor, a posebno nam se svidio i žičani luster koji imitira krletku za ptice.

Foto: Home Designing

 

Kupaonicom dominiraju siva i bijela boja s dodatkom drvenih elemenata te akcenata u crnoj. Odabir svijetlih tonova ostavlja dojam sklada i čistoće. Pozornost plijeni umivaonik s dvije drvene police namijenjene skladištenju. One su zamijenile umivaonski ormarić koji obično dolazi na ovo mjesto. Siva boja prevladava na srebrnom kromiranom sudoperu, tušu i zavjesi, a odlično se u paletu boja uklopio kalendar nalik na novinski papir.

Foto: Home Designing

 

Komentari