DOBRE IDEJE: jednostavan, ugodan i funkcionalan stan za jednokratni najam

Studio Luis Jaguilar Arquitectura predstavio je svoj novi projekt, uređenje stana za jednokratni najam. Stan se nalazi u Barceloni i njegova dobra pozicija čini ga idealnim za odsjedanje turista.

 


Barcelona je omiljena turistička destinacija pa su stanovi i apartmani za jednokratni najam sve češći. Ova opcija je znatno povoljnija, a stanovi koji se nude pružaju ugodan odmor te su u pravilu lijepo namješteni i imaju sve potrebne sadržaje. Turisti vole ovakav tip smještaja i zato jer se osjećaju opuštenije i imaju dojam atmosfere doma kao i priliku da možda malo bliže osjete način života koji vlada u toj sredini.

Stan koji vam predstavljamo nalazi se u širem središtu Barcelone i zauzima površinu od 65 četvornih metara. Iza njegova uređenja stoji španjolski studio Luis Jaguilar Arquitectura koji je stvorio funkcionalniji, moderniji prostor namijenjen najmu.

FOTO: LUIS JAGUILAR ARQUITECTURA

Izmještanjem kuhinje u najveću prostoriju i micanjem hodnika koji je vodio u nju stvorila se dovoljno velika dnevna zona u kojoj su još trosjed sa klub stolićem te kutak za blagovanje, s klupom i stolicama. Kuhinja je jednolinijska, dužine svega 2,5 metra, ali sasvim dovoljna za potrebe gostiju koji ionako malo kuhaju.

Odabrana je crna boja, koja je vrlo popularna. Arhitekti su je birali prije svega radi zoniranja dnevnog prostora. Tako se kuhinja, dnevni i blagovaonski kutak razlikuju po odabiru boja namještaja i vizualno se odvajaju, što je poželjno u prostorima otvorenog koncepta.

FOTO: LUIS JAGUILAR ARQUITECTURA

Drugi način zoniranja primijenjen u ovoj dnevnoj sobi su drvene letvice koje se nalaze na zidu iza sofe i oko kuhinje, pa prostor blagovanja s ugradbenom kutnom klupom dolazi više do izražaja.

FOTO: LUIS JAGUILAR ARQUITECTURA

Oslobođeni prostor kuhinje, koji je odmah do dnevnog, pretvoren je u spavaću sobu, te ih sada ima ukupno tri. Iz dnevnog prostora troja vrata vode do ostale dvije spavaće sobe te kupaonice. Spavaće sobe opremljene su osnovnim elementima – krevetima, noćnim ormarićima i malim garderobnim ormarima, dovoljnima da se u njih odloži odjeća gostiju.

FOTO: LUIS JAGUILAR ARQUITECTURA

Kompletan prostor stana obložen je istom podnom oblogom – bež keramičkim pločicama s dinamičnim crnim uzorcima. Tako se stvorila povezanost prostora, pa djeluje kao skladna stilska cjelina.

FOTO: LUIS JAGUILAR ARQUITECTURA

 

 

 

 

Komentari