U DOMU SLAVNE KNJIŽEVNICE: u kući Jane Austen odnedavno je moguće i odsjesti

Kuća Jane Austen u Bathu iznajmljuje se na Airbnb-u! Na zadovoljstvo svih obožavatelja, bivša obiteljska kuća slavne engleske spisateljice sada može biti nečiji privremeni dom na par dana…

 

 


Postoji puno načina za pronalazak inspiracije – kako one kreativne, tako i životne. Ukoliko ništa od onoga što vam na prvu pada na pamet nije motivirajuće, vrijeme je da krenete na izlet i posjetite kuću nekog poznatog pisca, koja može biti pravi izvor inspiracije.

Već smo pisali o kući Francisa Scotta Fitzgeralda koja se također iznajmljuje preko Airbnb-a, a sada sličnu priliku imaju i obožavatelji slavne Jane Austen.

Kuća Jane Austen
Foto: Airbnb

Kuća se nalazi u engleskom gradu Bathu, a spisateljica je u njoj boravila od 1801. do 1805. godine. U Bathu je radila na romanu The Watsons, koji je nakon smrti spisateljice dovršila njezina nećakinja. Stan koji se iznajmljuje nekada je bio kuhinja .

“To je ono isto mjesto gdje je Jane pripremala čaj i doručak za svoju obitelj, diveći se pogledu na dvorište”, otkriva sadašnji vlasnik.

 

Kuća Jane Austen
Foto: Airbnb

Apartman ima dvije spavaće sobe, novouređenu kupaonicu, blagavaonicu, dnevni boravak i ured. Kuhinja je nova, a od dodatne opreme ima hladnjak za vina te aparat za kavu. Tako interijer uz autentičnost nudi i sve moderne sadržaje za ugodan odmor, po mjeri suvremenog čovjeka. Unatoč činjenici da je kuća izgrađena u 17. stoljeću, ima sve potrebne sadržaje. Uključuje klima uređaj i Wi-Fi.

Kuća Jane Austen
Foto: Airbnb

Interijer kombinira modernu umjetnost i vintage komade kako bi se zadržao stari engleski šarm, dok kameni podovi vode do dvorišta u kojem se čini da je vrijeme stalo. Ovo je doista idealno mjesto za odlazak na odmor na par dana i buđenja kreativnosti.

U slobodno vrijeme pročitajte „Ponos i predrasude“ ili proučite naš materijal o tome gdje je snimana poznata TV serija prema ovom romanu Jane Austen.

 

Komentari