INTERIJER OD 43 KVADRATA: profinjeni bež tonovi dali su više elegancije i topline

Pogledajte idejno rješenje u kojem je jednosobni stan od 43 kvarata promjenom tlocrta postao dvosobni. Time je dobivena spavaća soba koja je od dnevnog dijela odvojena staklenim kliznim vratima

 


Jednosobni stan od 43 kvadrata u staroj zgradi u Kijevu dobio je novoga vlasnika koji je angažirao dizajnera Anjeja Babycha za projekt uređenja. Idejno rješenje stana prema kojem je napravljena i izvedba donosimo u nastavku.

Zahtjev vlasnika bio je od interijera koji se sastoji od jedne velike sobe te nus prostorija, dobiti izdvojeni prostor za spavanje te radni kutak. Pored ovog zahtjeva želja mu je bila imati moderan, elegantan i funkcionalan dom koji će imati dozu topline i ugode.

 

Dizajner je povezao kuhinju, dnevni boravak, hodnik i lođu u otvoreni prostor, a dnevni boravak je pregradio na dva dijela kako bi se dobila mala spavaća soba. Unatoč skučenoj kvadraturi, u spavaću sobu je stao, pored noćnog ormarića, ugradbeni ormar pored i iznad kreveta čime je riješeno odlaganje odjeće i ostalih stvari. Ugradbeni ormari nalaze se ne samo s unutarnje strane spavaće sobe, nego i vanjske, koja je otvorena prema hodniku. Dvostruki ormari ovdje imaju i ulogu zida.

3D vizualizacija: Jevhen Sabalin / Dizajn: Anjej Babych

Dnevni prostor povezao se s hodnikom kako bi dnevna svjetlost doprla do mračnog prostora koji sad izgleda znatno ljepše i veće. Vlasniku je odgovarala opcija spavaće sobe koja je uvučena u nišu jer je htio da se iz dnevnog prostora (u ovom slučaju je to kuhinja) može izaći na lođu u kojoj je i radni kutak. A i opcija da kuhinja ostane na istome mjestu je znatno povoljnija od premještanja instalacija.

3D vizualizacija: Jevhen Sabalin / Dizajn: Anjej Babych

Interijer je kombinacija minimalizma i elegancije, a dominiraju bež tonovi koji nisu zamračili prostor, a k tome su donijeli toplinu, naročito drvene površine. Mramor i baršun doprinjeli su stvaranju elegancije, a upečatljivi detalji poput crne zidne dizajnerske lampe Sergea Mouillea dali su mu karakter. Dodatna posebnost interijera je i dvostrani prostor za sjedenje – sofa s jedne strane služi kao garnitura za dnevni boravak, a s druge kao dio sjedišta za blagovaonicu.

3D vizualizacija: Jevhen Sabalin / Dizajn: Anjej Babych

 

Komentari