Moderan i ugodan dvosobni stan uređen s dušom

Ovaj prekrasan dvosoban stan na posljednjem katu zgrade u Barceloni tijekom adaptacije doživio je odvajanje prostora, kako bi spavaći dio napokon dobio zidove i stekao potrebnu privatnost. K njemu su pripojeni i kupaonica i toalet

 

Španjolski dizajnerski studio Egue y Seta dobio je zadatak uređenja dvosobnog stana na zadnjem katu zgrade u Barceloni. Novi vlasnici, bračni par, poželjeli su moderan, udoban i funkcionalan stan s radnim kutkom. Dodatni zahtjev je bio odvajanje prostora za spavanje. Naime, zatečeno stanje je bio otvoreni prostor unutar kojeg se nalazio i ležaj. Dizajneri su sada jedan dio stana pregradili gipsanim zidovima i napravili spavaću sobu s kupaonicom i toaletom. Dodatni toalet smješten je odmah u hodniku koji je od prostora sada odvojen staklenom pregradom s alu profilima. U sklopu dnevne zone smjestili su radni stol zajedno sa skladišnim prostorom.

U uređenju su dizajneri imali odriješene ruke te su ga osmislili kao modernu obiteljsku oazu, a to su postigli kombiniranjem industrijskog i klasičnog stila, te retro elementima iz 60-ih godina prošlog stoljeća.

Komentari