IGRA TOPLOG I HLADNOG: idejno rješenje stana by studio Mirjana Mikulec

Studio Mirjane Mikulec izradio je idejno rješenje za moderni četverosobni stan, namijenjen četveročlanoj obitelji. Pogledajte kako je osmišljena površina od 100 četvornih metara!

 


Svakom profesionalnom uređenju prostora prethodi i idejno rješenje koje donosi prijedloge tlocrtnog rasporeda prostorija (ako vlasnici žele neke preinake), zatim raspored svih elemenata u unutar prostorija kao i odabir namještaja, boja i materijala.

Idejno rješenje od velike je pomoći svakome tko uređuje svoj dom, naročito ako je potrebno riješiti neke zahtjevne segmente poput skučenog ili nepravilnog prostora.

 

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Studio Mirjana Mikulec nedavno je izradio prijedlog uređenja četverosobnog stana za četveročlanu obitelji, roditelje i dvoje djece. Cilj je bio stvoriti ugodan, funkcionalan i moderan prostor bez previše boja, detalja i materijala.

Birana je minimalistička, neutralna paleta boja crne, bijele i sive koje čine osnovu na koju su dodani topli elementi drveta i smeđih tonova čime se ostvarila zanimljiva igra toplih i hladnih boja i materijala. U skladu s minimalističkim usmjerenjem, zamišljen je i namještaj jednostavnih, ravnih i pročišćenih linija.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Stan, koji se nalazi na posljednjem katu stambene zgrade, sastoji se od ulaznog hodnika u kojem je predviđen veliki ugradbeni ormar kako bi se stvorio dodatni prostor za pohranu. Iz hodnika se ulazi u veliku dnevnu zonu površine 37 četvornih metara, a iz nje se izlazi na prostranu terasu koja je jedan od glavnih aduta ovoga doma.

Terasa se prostire cijelom dužinom dnevne zone koja inače uključuje kuhinju, blagovaonski dio te dnevni boravak.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Budući da se htjelo iskoristiti prirodno svjetlo, koje je uz terasu najveća prednost stana, kuhinja je smještena u nišu pored vanjskih otvora, a postavljanjem šanka je ona vizualno, kao i odabirom tamne boje odvojena od ostatka dnevne zone.

Dnevni boravak je smješten u drugu nišu, također pored vanjskih otvora te je tako direktno povezan s terasom koja postaje atraktivna dnevna zona na otvorenom budući da ima nekoliko zona – za odmor, blagovanje i sunčanje.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Dnevni boravak plijeni odabirom zidnih obloga – drvenih letvica i keramike velikih dimenzija što prostoru daje zanimljiv i vrlo privlačan izgled. Blagovaonica je smještena između dva prolaza – prema hodniku i prema spavaćim sobama. To je bilo jedino preostalo mjesto u prostoru, a radi lakšeg i nesmetanog kretanja odabran je okrugli stol.

Odabir tople zagasito smeđe nijanse tapeciranih stolica vizualno je odvojio blagovaonicu od ostatka dnevnog prostora.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Iz dnevne zone ulazi se u manju dječju sobu, a drugi, manji i uži hodnik vodi u preostale dvije spavaonice – roditeljsku i drugu dječju te dvije kupaonice i vešeraj. Jedna od kupaonica je povezana sa spavaćom sobom, što je u modernoj stambenoj gradnji postala praksa.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Dječje sobe uređivane su u dogovoru s mladim vlasnicima, ali su dizajneri nastojali da budu usklađene s ostatkom interijera. Korišteni su neutralni tonovi, a predložen je funkcionalan namještaj jednostavnih linija te udobni ležajevi s tapeciranim dijelom na zidu pored njih.

 

Komentari