KOMPLETNA ADAPTACIJA: stari stan u središtu grada dobio je moderniji izgled

Za kupnju stana je, pored dobre pozicije i kvadrature te povoljne cijene iznimno bitan i dobar raspored. No, ako je potrebna adaptacija, tada se i taj problem može usput efikasno riješiti!

 


Francuski Studio Colombe Marciano potpisuje projekt preuređenja starog stana u središtu Lyona. Stan od 80 četvornih metara nalazi se na dobroj poziciji, smješten je na drugom katu stambene zgrade te ima pogled na park. Sve to svidjelo se novim vlasnicima, jedino im je raspored bio neadekvatan.

Budući da je riječ o starom stanu, kuhinja je smještena s druge strane hodnika od dnevnog boravka, tako da je u projekt uređenja ušao i novi tlocrtni raspored.

Foto: Colombe Marciano

Otvaranje kuhinje prema dnevnom prostoru zahtijevalo je rušenje zidova hodnika. Tako se i taj ulazni dio stana otvorio i povezao s dnevnom zonom, a u spavaću sobu se više ne ulazi iz hodnika nego iz dnevnog boravka. Spavaću sobu od dnevnog boravka dijeli zid u kombinaciji sa staklenim otvorom. To vlasnicima u potpunosti odgovara – da dnevna zona bude otvorena i povezana te da ima veću površinu, kako bi mogli primati goste.

Foto: Colombe Marciano

Ostatak stana čini mali uski hodnik koji vodi u kupaonicu, gostinjski toalet i malu sobu koja je trenutno radni prostor, no vlasnici planiraju nabavkom ležaja i ormara dodati joj funkciju gostinjske sobe i garderobnog prostora.

Foto: Colombe Marciano

Kuhinja, koja je inače okrenuta prema dvorišnoj strani, sada ima puno više svjetlosti i cijeli dnevni prostor je znatno prozračniji i prostraniji, čemu je doprinio i veliki zid u blagovaonici obložen ogledalima.

Foto: Colombe Marciano

Uređenje je inspirirano industrijskim i skandinavskim stilom, a tamne boje – crna i antracit siva pružaju sjajne kontraste bijeloj i bež, dok drvene površine oplemenjuju prostor i neutralne kombinacije boja. Tamne boje usto su dale karakter dnevnom prostoru.

Komentari