Kamena ljepotica na Hvaru krije sjajno uređene apartmane. Vodimo vas u jedan od njih

Stara kamena kuća u Starom Gradu na otoku Hvaru pretvorena je tri apartmana, u kojem su dva za najam. Zavirite u jedan od njih i uživajte u sjajnom uređenju, koje se uvelike oslonilo na tradiciju

 

 

Sve je veći broj apartmana na našoj obali koji su sjajno uređeni i tako privlače turiste koji žele uživati u dobro osmišljenom prostoru. Dodatni adut u tome uređenju je i oslanjanje na tradiciju i autentični štih Mediterana.

Time odišu apartmani smješteni u kamenoj kući u Starom Gradu na otoku Hvaru, staroj jedno stoljeće. Kuću su vlasnici, bračni par iz Engleske, u potpunosti preuredili i stvorili tri apartmana, od koja su dva namijenili za najam, a mi vam ovaj puta predstavljamo jedan od njih.

Foto: Yvan Esteve

Riječ je o studio apartmanu koji se sastoji od jedne centralne prostorije te kupaonice. U studiju se nalaze prostor za spavanje te mini dnevna zona s kuhinjom i blagovanjem. Apartman je luksuzno uređen i pored svih potrebnih sadržaja za ugodan i opušten odmor, plijeni pažnju svojim izgledom u kojem su zadržane brojne izvorne karakteristike poput kamenih zidova i kamenih lukova iznad prozora.

Foto: Yvan Esteve

Sve to sačuvano naslijeđe kuće novouređenom prostoru daje šarm i jedinstvenost. Tim očuvanjem se istaknula ljepota tradicije koja je stavljena u moderni kontekst.

Pored kamena, u kući su, koju su vlasnici nazvali The Old Townhouse, korišteni su prirodni materijali poput drveta, ratana i bambusa te pamuka na tekstilnim površinama.

Foto: Yvan Esteve

Posebnost interijeru su dali pomno odabrani detalji i sitnice te odabir zemljanih nijansi u kombinaciji s plavim i ružičastim nijansama koje su donijele toplinu, ugodu i profinjenost.

Komentari