ČISTA MAGIJA: 60 modernih i funkcionalnih kvadrata u divnim tirkiznim nijansama

Čak i kada niste ljubitelj prevelike količine kolorita u interijeru, tirkiznoj je teško odoljeti. Upravo to se dogodilo vlasnicima dvosobnog stana koji su, tražeći inspiraciju za svoj novi dom, na koncu poželjeli da tirkiz bude prisutan u gotovo svakoj prostoriji

 

 

Siva i bijela dominiraju većinom modernih interijera i postali su nešto kao klasik, a njima se obično dodaju akcenti u jarkim ili pastelnim nijansama kako bi se unijela živost, stvorila osobnost ili jednostavno podigao cijeli interijer. To se dogodilo i u ovom stanu čije uređenje potpisuje rumunjska dizajnerica Adela Parvu. Njezini klijenti su u sklopu adaptacije u svom novom domu poželjeli neutralnu bazu s tirkiznim akcentima.

Ovom bojom oduševili su se tražeći inspiraciju za uređenje svoja četiri zida, te su pred dizajnericu iznijeli zahtjev da tirkizna bude prisutna u gotovo svakoj prostoriji. Dizajnerica je, radi slojevitosti, prozračnosti i dinamike, predložila nekoliko nijansi tirkizne, što su vlasnici prihvatili.

Foto: Pion Poziom

 

Nakon adaptacije koja je uključivala i reorganizaciju prostora, stan je postao otvoreniji, te je više prirodne svjetlosti ušlo u njega. Srušeni su zidovi koji su dijelili kuhinjski prostor od dnevnog boravka, te hodnik od dnevnog boravka. Sada se iz ulaznog prostora, koji je rušenjem zidova postao svijetao i prozračan, pogled pruža na dnevnu zonu i velike vanjske otvore. Tako se uspostavila komunikacija unutar dnevne zone, ali i ovog prostora s ulaznim.

Foto: Pion Poziom

 

Ulazni prostor pretvoren je u mjesto za pohranu dodavanjem ugradbenih ormara, dok je cijela druga strana zida presvučena u ogledalo, koje ima praktičnu i stilsku svrhu jer povećava prostor i stvara iluziju dubine. Tako ovaj ulazni dio stana najavljuje i više nego zanimljiv interijer. Dnevni boravak je u najblažim tirkiznim tonovima, dok su kuhinjske fronte u intenzivnoj tirkiznoj nijansi koja naginje ka petrolej zelenoj. Kuhinjski prostor je mali, kompaktan  i funkcionalan, a od boravka ga vizualno dijeli šank s barskim stolicama.

Foto: Pion Poziom

S druge strane hodnika nalaze se kupaonica osmišljena kao kombinacija sive keramike s uzorkom betona te drvenih elemenata koji su dali toplinu prostoru. Spavaća je odabirom nježnih i smirujućih tirkiznih tonova te mekog baršuna kojim je presvučeno veliko uzglavljem, koje se proteže do stropa, postala iznimno topla, intimna i privlačna te poziva na opuštanje.

 

Komentari