MALO ČUDO OD 25 KVADRATA: skromni budžet i kvadratura nisu bili prepreka za stvaranje sjajnog interijera

Mali stan adaptiran je i spreman za dugoročni najam. Pogledajte kako je s organičenim budžetom organiziran funkcionalan i lijep prostor u svega 25 četvornih metara

 

 


Vodimo vas u Moskvu, u stambenu zgradu u kojoj se nalazi garsonijera od 25 četvornih metara. Vlasnici su odlučili napraviti adaptaciju s namjerom da stan bude za dugoročni najam. Pred dizajnericom Irinom Bebešinom bio je zadatak stvaranja funkcionalnog, svijetlog interijera unutar budžeta od 600 ooo rubalja, odnosno oko 50 ooo kuna.

Foto: Anastasija Soboleva

Interijer se sastoji od jedne prostorije i male kupaonice te hodnika pa je trebalo pametno iskoristiti prostor. Budući da je budžet bio ograničen, štedjelo se na svakom segmentu – preko postojeće podne obloge stavljen je laminat u svjetlosivoj boji, a zidovi obnovljeni novim slojem boje i tapetom na akcentnom zidu, dok je nabavka trosjeda na razvlačenje riješila problem spavanja.

Pored trosjeda stavljena su dva vintage noćna ormarića koji služe i kao pomoćni stolići jer je klub stolić malih dimenzija.

Foto: Anastasija Soboleva

U uskom ulaznom prostoru koji vodi u centralnu prostoriju i kupaonicu stavljen je veći ugradbeni ormar koji služi za odlaganje garderobe i ostalih stvari. Ormar je tako napravljen da je udubina u zidu zatvorena gotovim kupljenim vratima te su u njega ugrađene police za odlaganje jer je to bila povoljnija opcija od ormara po mjeri.

Foto: Anastasija Soboleva

U interijeru inspiriranom skandinavskim dizajnom i vintageom. korištene su uglavnom svijetle boje – bijela i siva kojima su dodani akcenti u crnoj i žutoj, kako bi prostor izgledao prozračnije i veće. U stvaranju protočnosti i dojmu većeg prostora stančić je namješten komadima jednostavnih linija, okruglim blagovaonskim stolom radi lakšeg kretanja te blok kuhinjom koja ima sve potrebno.

Foto: Anastasija Soboleva

Pored tapeta retro uzorka, zidovi su ukrašeni slikama (posterima) sovjetskih avangardnih umjetnika Leva Aronova i Arsenija Shultza.

 

 

Komentari