NOVI DOM MLADOGA PARA: drvo sjajno funkcionira u ovom modernom interijeru

Voljeli biste imati što više drveta u svome životnom prostoru, no htjeli biste izbjeći klasičan ili starinski, pomalo rustikalan dojam i postići moderan štih? Pogledajte kako je ovakav zahtjev riješio jedan poljski dizajnerski studio!

 


 

Poljska dizajnerica Ewelina Białobrzewska iz studija 4 kąty a stół 5 potpisuje projekt uređenja dvosobnog stana od 55 četvornih metara u Varšavi, čije idejno rješenje vam donosimo. Interijer se sastoji od otvorene dnevne zone (dnevnog boravka, kuhinje i blagovaonice) povezane s ulaznim prostorom, spavaće sobe, kupaonice i balkona.

Veliki otvori u dnevnoj zoni, kao i otvoren koncept učinili su socijalnu zonu interijera svijetlom i prozračnom, čemu je doprinio i koncept uređenja, koji je inzistirao na jednostavnosti i modernosti.

3D VIZUALIZACIJA: EWELINA BIAŁOBRZEWSKA

Klijenti, mladi par, željeli su imati dom koji će biti moderan, bez previše boja i detalja, ali koji će imati atmosferu doma i biti topao. Kako su ljubitelji prirodnih materijala i jednostavnosti, dizajnerica je predložila da se to prije svega učini dominacijom drvenih površina te prirodnih tkanina poput pamuka, jute i vune.

3D VIZUALIZACIJA: EWELINA BIAŁOBRZEWSKA

Većina ormara, kao i ostaloga namještaja rađena je po mjeri od pravoga drveta ili u njegovu dekoru poput primjerice kuhinjskih ormarića i komode u boravku. Unatoč sjajnom dizajnu tv komode, u dnevnom boravku pažnju ipak plijeni velika sofa od baršuna u smirujućoj plavoj nijansi.

3D VIZUALIZACIJA: EWELINA BIAŁOBRZEWSKA

Minimalistički dizajn te dominacija neutralnih tonova (prije svega bijele i bež) pa i određena stilska suzdržanost donijeli su moderni štih kakav su željeli vlasnici. Jedino odstupanje od ovoga koncepta dogodilo se u spavaćoj sobi u kojoj je čitav jedan zid obložen tapetama vrlo upečatljiva uzorka.

Ovo je ujedno prostorija u domu u kojoj je najviše prisutan utjecaj skandinavskog dizajna, dok je kupaonica dobila notu elegancije i bezvremenskog dizajna.

 

3D VIZUALIZACIJA: EWELINA BIAŁOBRZEWSKA
Komentari