KREVET IZNAD TV ZIDA. Ovaj stančić od 31 kvadrat ima doista originalno mjesto za spavanje

Krevet podignut u visine u malim stanovima s visokim stropom nije rijetkost jer se tako sjajno iskorištava prostor. Ovaj mali stan, nekadašnja radionica, visinu je iskoristio za stvaranje polukata na kojem je madrac za spavanje.

 


U Göteborgu, u bivšoj radionici u prizemlju stare zgrade koja datira iz 1913. godine, sadašnji vlasnici su, zahvaljujući visokim stropovima, uspjeli napraviti prekrasan mali funkcionalni stan. Postojećoj kvadraturi od 31 kvadrat dodan je polukat od 7 kvadrata na koji su vlasnici smjestili kutak za spavanje.

Foto: Hemnet

Ovom rasporedu ne nedostaje šarma, sa svojim netipičnim lučnim oblikom i činjenicom da je smješten na zidu na kojem je TV dnevnom boravku daje puno osobnosti. Veliki i lijepi stari erker s vitrajima, koji gleda na dvorište zgrade, omogućava da ovaj stan bude vrlo svijetao. Dodatnu vrijednost stana podiže činjenica da ima izlaz na dvorište u kojem je moguće odmarati uz jutarnju kavicu.

Foto: Hemnet
Foto: Hemnet

Stan je otvorenog tlocrta i sastoji se od ulaznog prostora koji je ujedno i mjesto za skladištenje zahvaljujući velikim ormarima od poda do stropa. Tu su još i kupaonica, mini kuhinja i velika dnevna soba s blagovaonskim stolom unutar koje je i polukat s ležajem.

Foto: Hemnet

Što se tiče uređenja ovog jednostavnog stana, vlada klasični skandinavski stil, u neutralnim tonovima. Prednjače svijetli tonovi i drvo, što ga čini vrlo spokojnim prostorom.

Foto: Hemnet

.

Komentari