Moderan minimalistički stan u visokom potkrovlju oplemenjen prirodnim drvom

Činjenica da se prostire na dvije razine kao i to da obje visoki krov glavne su atrakcije ovoga trosobnog stana od 100 četvornih metara. Vlasnici su poklonici minimalizma pa je to bio jedan do zahtjeva prilikom uređenja ovoga stana.

 

Dizajneri iz Studija Loco predložili su da temeljna bolja bude siva, što su vlasnici prihvatili. Siva je temeljna nijansa u svakoj prostoriji, a dobru protutežu daju joj bijela i bež nijanse koje se nalaze na drvenim elementima. Prirodno drvo provlači se kroz sve prostorije stana. Prije svega to se odnosi na zidno-krovnu oblogu od prirodnog drveta u dnevnoj zoni  kao i gazište stepenica koje iz dnevne zone vode na gornju etažu, odnosno u spavaonice. Prirodno drvo korišteno je i za policu, stol i stolce u blagovanju, dio kuhinjskih fronti te za podne obloge na katu. Drvo je sjajno iskorišteno kao zidan obloga u jednoj od kupaonica.

U dnevnoj zoni koja je koncipirana kao otvoreni prostor naglasak je na blagovanju i kuhinji a manje na boravku koji zauzima vrlo mali dio prostora. Za podne obloge u dnevnoj zoni dizajneri su se odlučili za sive keramičke pločice velikog formata, dok je, prema dječakovoj želji, dječja soba na katu obložena sivim tapisonom. U njegovoj sobi se nalazi i najviše boja – osim sive, tu su i crna, tamnoplava i crvena. U skladu s minimalističkim stilom, u stanu je vrlo malo detalja, a sve se zasniva na neutralnim tonovima i jednostavnosti.

 

Komentari