OKRUŽENA VINOGRADOM I MASLINIKOM: zavirite u vilu jednostavnih linija, svijetlih tonova i prirodnih materijala

Idemo u okolicu Umaga gdje se, okružena vinogradima i maslinama, smjestila predivna Villa Stancija Katarina di Maladel. Iza uređenja stoji poznati dizajner interijera Boris Ružić!

 

 


Villa Stancija Katarina di Maladel nalazi se među više od tisuću luksuznih vila za najam koje My Istria ima u svojoj ponudi. Iza projekta stoji poznati dizajner interijera Boris Ružić koji već ima svoj prepoznatljivi potpis.

“Vila se nalazi na parceli od 25000 kvadrata, a prostire se na njih 350. Podijeljena je na dvije etaže. U prizemlju otvorenog koncepta nalazi se dnevni boravak, moderna kuhinja i blagovaonica, zimski vrt i toalet. Iz dnevnog prostora, u čijem se središtu nalazi kamin, izlazi se na natkriveno mjesto za blagovanje na otvorenom.”, otkriva Petra Stažić iz agencije My Istria.

Foto: My Istria

Prizemlje je otvornog tipa s pregršt prirodnog svijetla u neutralnim zemljanim tonovima koji prostoru daju toplinu.

Uređenje karakteriziraju jednostavne linije, svijetli tonovi i prirodni materijali. Igra suvremenog i autohtonog vidljiva je pri odabiru namještaja ali i detalja. Tako se u prostoru nasuprot primjerice suvremenih slika nalaze autohtoni istarski predmeti poput damižana.

Nekoliko unutarnjih zidova obloženo je kamenom čiji je hladni dojam utopljen vidljivim drvenim gredama na stropu.

Foto: My Istria

Tri spavaće sobe s kutkom za odmor i kupaonicama, baš kao i jedna dodatna kupaonica, nalaze se na katu koji ima zasebni ulaz i veliku terasu. I gornji je kat jednostavno i ugodno uređen kao i ostatak kuće.  Naglasak je stavljen na udobnost i ugodu življenja.

Foto: My Istria

“Vila ima i podrumski dio koji je rezerviran za opuštanje. Tu se tako nalazi konoba, wellness s dvije saune, jacuzzi i fitnes zona”, ističe Petra Stažić te dodaje:

“Posebnost ovog imanja je svakako pogled kao i autohtono istarsko okruženje. Zone za objedovanje, pripremu roštilja i odmor povezane su popločenjem koje završava kod bazena iz kojeg se pruža prekrasan pogled prema obali”.

 

 

 

Komentari