JEDNOSTAVNA, FUNKCIONALNA I PROFINJENA: moderna kuhinja površine 10 četvornih metara

Htjeli biste jednostavnu, ali ipak posebnu kuhinju koja ima dovoljno mjesta za skladištenje? Nadahnite se idejama iz novog projekta studija Mirjane Mikulec!

 

 


Kuhinja po mjeri od 10 kvadrata koju uređuje studio Mirjane Mikulec dio je otvorenog prostora u kojem su još blagovaonica i dnevni boravak. Klijentima je bilo najvažnije imati dovoljno radne površine, kao i mjesta za skladištenje, a bili su otvoreni i za nešto hrabrije boje pri finalnom uređenju. Kuhinja je nastajala korak po korak – od izmjere i iscrtavanja preko idejnog rješenja do realizacije.

“Pri projektiranju ove kuhinje morali smo zadovoljiti zahtjeve klijenata za dovoljno radne površine. Kako bismo to postigli, nasuprot samih kuhinjskih elemenata smjestili smo šank, koji je dobro poslužio kao dodatna radna površina ili pak mjesto za objedovanje. U visokim elementima duž dva zida dobilo se dovoljno skladišnog prostora”, objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Želja za jakim i odvažnijim bojama rezultirala je odabirom duboko plave koja nije uobičajen izbor kada je u pitanju kuhinja, ali u kombinaciji s bijelim radnim plohama u konačnici djeluje vrlo efektno

“Budući da smo se odlučili za plavu varijantu kuhinje, za fronte sam odabrala Fenix jer mi se jako sviđa ta mat, baršunasta završna obrada, kao i činjenica da je riječ o vrlo otpornom materijalu. Radna ploča je od elegantnog bijelog laminama. Ovo je često moj izbor jer dolazi u tankoj varijanti koja prostoru daje profinjenost”, otkriva dizajnerica koja je sve potrebne materijale naručila u Elgradu.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Jake boje na frontama kuhinjskih elemenata u kombinaciji s radnim plohama u svijetlom laminamu u dekoru mramora ovoj kuhinji daju suvremen i prilično hrabar izgled za kakav se potrebno odvažiti. Dovoljno je prostora za kuhanje, skladištenje, ali i eventualno smještanje blagovaonskog dijela uz šank.

Kako je Mladen Lovreković iz Elgrada reagirao na odabir materijala, pogledajte u video prilogu!

 

Komentari