Spavaća soba inspirirana mediteranskim stilom, a istovremeno vrlo moderna i praktična

Sviđa vam se mediteranski štih u interijerima i uredili biste sobe inspiriani njime? Imamo prijedlog za vas!

 


Kamen, drvo, prirodni materijali, pregršt svjetlosti i zemljane boje – pojmovi su to koji opisuju mediteranski stil. Topao i udoban, ovaj se stil uvelike oslanja na kombiniranje elemenata i kolorita iz prirode i okoliša.

Kako bi se ljepota svjetlosti i prozračnost što više naglasile, ovaj stil najčešće krase bijeli zidovi. No, oni ne moraju biti dosadni. Drvena zidna obloga prostoru može dati dozu topline i stvoriti kontrast s podnom oblogom. Naš je odabir u spavaćoj sobi koju upravo gledate popularni terrazzo. Istodobno šaren i neutralan, zapravo je savršen za kombiniranje.

Krevet je zapravo najveći i najvažniji element spavaće sobe i zato mnoge posebno veseli mogućnost kombiniranja baze, uzglavlja, boja i materijala, čime zapravo sami kreirate izgled kreveta.

InDizajn / Foto: Saša Lisjak

 


“Ovaj sivi model je vrlo prilagodljiv svakom interijeru je pruža mogućnost prilagodbe različitim stilovima koje možemo pronaći u spavaćim sobama, pa tako i u interijeru. Ima u sebi ladicu za pohranu koja je prijeko potrebna svakom interijeru pa tako i spavaćoj sobi”, opisuje Tea Tadej iz Perfecta Dreamsa.

Pri odabiru kreveta, naravno, važno je da se uklapa u ostatak uređenja sobe. Za potpuni dojam ne zaboravite da je najvažnije da je krevet udoban, a to možete osigurati odabirom madraca ili nadmadraca.

Krevetu kojeg smo odabrali za ovu ideju, vrlo je jednostavno pridružiti ostale elemente spavaće sobe. Istaknite njezinu prirodnost drvenim komadima poput komode, a za trendi dojam neka ona bude u tamnijoj nijansi. Svijetle ostavite za skandinavski i druge stilove.

InDizajn / Foto: Saša Lisjak

Kada spavaću sobu opremate u mediteranskom stilu, vodite računa o odabiru namještaja. U ovoj sobi naglasak je na jednostavnosti, praktičnosti i velikoj količini slobodnog prostora. Stoga je namještaj odabran u najjednostavnijem mogućem dizajnu, jer bi trebao služiti udobnosti.

Dekorativni dodatci, poput ljestava na koje možete odložiti odjeću i druge stvari, gotovo da su postali simbol ovog stila. Dodajte malo zelenila, a posteljina neka bude jednostavna i nenametljiva. Točku na i stavite ukrasnim jastučićima i dekama u sličnim nijansama.

 

Komentari