Nove tapete i printevi Mirne Sišul: više Mediterana i pastelnih tonova

Riječka akademska slikarica Mirna Sišul svoje je kreativno djelovanje prije par godina proširila i na tapete. Sada ima novi brend tapeta, Sophie MontecCristo, koji je priličan zaokret u smislu boja i motiva.

 


Mnogobrojni su primjeri gdje se slikarstvo isprepliće s dizajnom interijera. Jedan od uspješnih primjera je akademska slikarica Mirna Sišul iz Rijeke koja je svoj dugogodišnji slikarski rad prenijela u interijere i to kroz tapete i art printeve.

Privatni arhiv Mirna Sišul

“Tapete nastaju iz  nekog mog početnog crteža, ideje, pa kroz fotografiju, inspiraciju glazbom i Mediteranom. I onda kada se to sve skuha u jednom loncu nastane fora tapeta”, otkriva Mirna Sišul kako nastaju njezine popularne tapete koje krase mnoge javne i privatne prostore u Hrvatskoj i izvan nje.

Tapete SophieMontecristo / Mirna Sišul

Mirnine tapete odlikuju jake boje i apstraktni izričaj, a nose njezin prepoznatljiv potpis. Prije godinu dana, Mirna je osnovala brend Sophie MonteCristo koji nudi nešto drugačije – umjerene tonove i pastelne boje.

Tapete SophieMontecristo / Mirna Sišul

“Iza brenda stoji moja mala kreativna ekipa bez koje ništa ne bi bilo. Tu je Marin, moja lijeva i desna ruka i mozak cijele operacije te Ana i Marko. Treba puno ideja i snage i neprospavanih noći kao i pokušaja i pogrešaka da bi se došlo do dobre tapete. Ali, ideja je tu bitna i ljubav prema kreaciji, prema umjetnosti, prema nečem drugačijem. I onda samo furaš svoj film i to je to”, tvrdi Mirna.

PROMO FOTO SOPHIE MONTECRISTO DESIGN

Uz motive Melodie i Mediteraneo, unutar brenda je i kolekcija Metamorfoza gdje Mirna zajedno s investitorima osmišljava njihove priče i ideje prostora. Primjerice, radila je jednu tapetu koja je bila kombinacija umjetnosti, nacrta brodske opreme i tlocrta brodova, a u prvom planu je skulptura brodogradilišta 3. maj. Tako je zapravo povezala cijeli interijer i tu tapetu s industrijskom baštinom grada Rijeke. Prilikom odabira motiva za tapetu, ističe Mirna, treba osvijestiti boje u interijeru. Tapeta bi naime trebala biti upečatljiva a opet da ne opterećuje prostor.

PROMO FOTO SOPHIE MONTECRISTO DESIGN

“Volim da tu ima boja, ali opet prilagodim da je onda minimalno boje u interijeru. Tako da tapeta vodi glavnu riječ a sve drugo je u službi te tapete”, zaključuje Mirna.


Pogledajte u video prilogu još više radova tapeta i art prineteva ove poznate umjetnice i dizajnerice.

Komentari