Vrijeme je za obnovu metalne ograde na terasi ili u vrtu. Donosimo upute i savjete!

Metalne ograde na balkonima i terasama izgledaju jako lijepo i suvremeno, no kako bi zadržale takav izgled, nužno ih je održavati. U nastavku doznajte kako!

 

 

 

Proljeće i ljeto idealno je doba godine za makeovere, popravke i obnovu dotrajalih i oštećenih elemenata u našem domu. InDizajn tim u suradnji s Duluxom pokazat će vam kako obnoviti i uljepšati metalnu ogradu.

“Kako težimo estetski lijepim kućama, tu estetiku želimo prenijeti i na ograde. Većina nas se odlučuje za one metalne zbog dugovječnosti. Iako su one dugovječne, s vremenom izgube svoj sjaj pa ih je potrebno osvježiti. Pokazat ćemo vam kako to učiniti s Hammerite bojom koja je dizajnirana za tretiranje metalnih površina”, objašnjava Nikolina Slamar iz Texa.

 

Foto: InDizajn

Jedna od najvećih prednosti Hammarite boja je jednostavno korištenje. Površinu je prije bojenja potrebno pripremiti. Treba ukloniti trusnu hrđu, a ako je nema potrebno je temeljito oprati dio koji će se bojiti. No, ono što je sjajno kod Hammerite boje jest da ona ne zahtijeva prethodno brušenje metala i skidanje starih premaza.

“Hammarite boja je vodoobojna i antikorozivna, a  za njezino nanošenje nije potreban predmaz, međusloj niti razrjeđivač. Osim toga, pruža visok stupanj zaštite i otpornosti na atmosferske utjecaje. Nanosi se u dva sloja, a sušenje između slojeva je 24 sata”, otkriva Nikolina Slamar.

 

Foto: InDizajn

Ekipa InDizajna odlučila se za „crnu rustik“ kojom će prebojati jednu staru ogradu jer će se najbolje uklopiti u postojeći eksterijer. Uz postojeće gotove Hammerite boje koje dolaze u varijantama sjaj/efekt, polumat, rustik i direktno na galvanizirane metale, Hammerite je moguće tonirati po Dulux ton karti, RAL karti, NCS-u, Pantoneu i svim ostalima.

Osim ograda, Hammerite bojom možete ukrasiti i ostale metalne detalje u vašem interijeru i eksterijeru, a sve detaljne upute za bojanje ograde pogledajte u nastavku!

 

Komentari