IDEJE ZA UREĐENJE KUPAONICE: koje pločice odabrati i kako ih kombinirati s drugim elementima

Uređenje kupaonice uvijek je velik izazov. Ako ste neodlučni koju keramiku odabrati ili kako u prostor uklopiti upečatljiv motiv i kombinirati uzorke i boje, pomažemo vam savjetima i idejama

 

 

 

Budući da iziskuje puno vremena i novca, uređenju kupaonice prethodi pomno planiranje. Dok se većina ljudi odlučuje za vječnu klasiku i svijetle tonove koji će promjenom detalja dobiti novi izgled, drugi su, pak, nešto hrabriji i odabiru tamnije ili nešto jače tonove, i sanitarija i keramike.

“Iako je moj prvi izbor klasika, volim je razigrati elementima koji prostoru daju posebnost – bilo da se radi o akcentnom zidu ili pak o tamnim ili neuobičajenim sanitarijama. Upravo taj spoj jednostavnosti i nešto hrabrijih detalja prostor će učiniti zanimljivim, a vama ostaje na izbor u kojoj mjeri ćete ga razigrati”, otkriva dizajnerica Mirjana Mikulec.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Mario Poje

Kada je o uzorcima riječ, nekoliko ih je koji su u trendu i vrlo su traženi, no jedan se ipak ističe.

“Već neko vrijeme možda najpopularniji uzorak keramike je onaj mramorni. Iako su sve popularniji uzorci mramora u boji, ipak je prvi odabir upravo onaj bijeli s manje ili jače izraženim žilama”, kaže Nika Laličić iz Petrokova.

Upravo takva baza s uzorkom mramora daje vam veliku mogućnost kombiniranja, bilo da je riječ o velikim intervencijama ili  nekom akcentnom komadu.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Volite li mramor, ali biste istodobno voljeli unijeti i malo boje, kombinirajte nekoliko uzoraka kako biste postigli željeni izgled.

“One hrabrije savjetujem da se poigraju uzorcima i bojama. Bilo da se radi o jednom zidu, kompletnoj kupaonici, kombinaciji nekoliko uzoraka ili tamnijim sanitarijama. Ono na što treba pripaziti je da konačni rezultat bude skladan i da se odabrani elementi dobro nadopunjavaju”, savjetuje Mirjana Mikulec.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: SAŠA LISJAK / IVAN ČEREPIĆ

“Tamne boje u kupaonicama sve su više u trendu, kako na zidovima tako i na sanitarijama. Zahvaljujući materijalima i tamne nijanse lako je održavati pa ih bez straha možete uklopiti u dizajn”, otkriva Nika Laličić.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Birate li upečatljivu keramiku, neka sanitarije i profili na tušu budu jednostavniji. Odlučite li se poigrati jednim zidom, dobivate mogućnost za igru kupaonskim ormarićima ili nešto neobičnijim sanitarijama.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Filip Kos
Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Kada je riječ o akcentnim zidovima obloženima keramikom, odabir je zaista velik – od vrlo popularnog azulejos uzorka u raznim varijantama, preko terrazzo uzoraka do raznih  motiva koji se prostiru cijelim zidom.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Da bi izgled kupaonice bio potpun, važno je pozornost obratiti i na detalje kao što su kanalice i tipkala. TECE u ponudi ima razne modele koje ćete lako uskladiti s keramikom ili sanitarijama.

 

Komentari