MODERNA KUHINJA: igra luksuznih materijala, industrijskih elemenata i tamnih i svijetlih tonova

Tamne boje polako su se ušuljale u kuhinje. Na primjeru novog projekta studija Mirjane Mikulec možete vidjeti kako dominaciju tamnih tonova ublažiti i vješto kombinirati sa svijetlijima, kao i zanimljivim uzorcima i materijalima


Kuhinja koju vam predstavljamo nalazi se u otvorenom dnevnom prostoru koji je dugačak više od 8 metara i ima 34 kvadrata. Tu je bilo potrebno smjestiti kuhinju, blagovaonicu i dnevni prostor. Nakon što smo vam pokazali uređenje dnevnog boravka i blagovaonice (na linku ispod), pogledajte uređenje kuhinje.

PROČIŠĆEN I JEDNOSTAVAN DNEVNI PROSTOR: uređenje izduženog boravka i blagovaonice

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Ideja je bila, osim uz dva zida, elemente smjestiti i s još jedne strane i nasloniti je na neku vrstu pregrade koja će kuhinju vizualno odvojiti od hodnika te stvoriti mjesta za dodatne, donje ormariće. Tako je pregradom od metala i mutnog stakla dobivena kuhinja U oblika povezanu s blagovaonicom koja se naslanja na zid.

“Klijenti su prihvatili nestandardno rješenje u kojem smo kombinirali crne fronte s crnim dekorom mramora. Iako su prvotno željeli klasičnije uređenje, prihvatili su ideju da ubacimo i poneki industrijski element”, objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec.

Fronte kuhinjskih ormarića izvedene su od medijapana, a za površinu blagovaonskog stola i police odabran je svijetli furnir koji vuče na sivo. Za radnu plohu i zidnu oblogu upotrijebljen je pločati materijal PerfectSense, najnovija alternativa Laminamu. To je zapravo medijapan koji je prašan s topmat laminatom i ima pojačanu otpornost.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

“Kombinacija zatvorenih i otvorenih elemenata daje prostoru dinamičnost. Kuhinjski i blagovaonski dio povezali smo zidnom oblogom koja seže do kraja grijaćeg tijela. Kako se ne bi isticalo, obukli smo ga u isti dekor kao i fronte kuhinje. Budući da su blagovaonica i kuhinja jedna do druge, policu koja se proteže od početka blagovaonice i ulazi skroz u elemente kuhinje, izradili smo od iste vrste furnira kao i blagovaonski stol”, ističe dizajnerica.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Komentari