STAN U ZAGREBU: jednostavan i suvremen prostor s naglašenim prirodnim materijalima i motivima

Predstavljamo vam novi projekt studija Mirjane Mikulec, uređenje interijera od 130 kvadrata. Stan je jednostavan, suvremen i topao s izraženim prirodnim materijalima i motivima, baš kao što su klijenti i poželjeli.

 


Stan u središtu Zagreba, čije uređenje potpisuje studio Mirjane Mikulec prostire se ukupno na 130 kvadrata, a tlocrtno je hodnikom podijeljen na dnevni i spavaći dio.

Sam dnevni dio zauzima gotovo 70 kvadrata, a u njega je smješten dnevni boravak, erker, kuhinja, blagovaonica i zimski vrt.

Ulazni hodnik vodi i do spavaćeg dijela u kojem se nalaze dvije spavaće sobe, garderobni ormar, kupaonica i toalet.

Projekt Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

“Stan bih opisala kao jednostavan, suvremen i topao interijer s izraženim prirodnim materijalima i motivima, baš kao što su klijenti i poželjeli. Što se tiče samih zidova, oni su na zahtjev klijenata ostali prazni i pročišćeni jer im je želja da ih s vremenom obogate umjetničkim slikama”, objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec.

Projekt Mirjana Mikulec interijeri Foto Darko Mihalić

Dnevna soba, iako  jednostavnog uređenja nikako nije monotona. Dinamika je postignuta bojom na zidovima, ali i drvenim letvicama koje ne samo da unose toplinu nego su i vizualno atraktivno rješenje.

Jednostavne i ravne linije zadržane su i na TV jedinici i kutnoj garnituri. Kao kontrast njima tu su okrugli stolići i to u crnoj boji koja se nenametljivo provlači i kroz ostatak dnevnog prostora.

Projekt Mirjana Mikulec interijeri Foto Darko Mihalić

“U ovom stanu posebno mi se sviđaju dva tlocrtna rješenja, a jedno od njih je erker. Eker je dio bilo koje prostorije koja strši izvan vanjskog zida, a u ovom slučaju on je smješten u nastavku dnevne sobe. Budući da je uvijek ostakljen, pruža puno prirodnog svjetla”, otkriva dizajnerica.

“Blagovaonski dio nastavlja se iz dnevne sobe. Kao što vidite, jako je prostran pa smo u njega smjestili veliki blagovaonski stol i šest stolaca. Za razliku od ostatka stana u kojem dominiraju ravne linije, ovdje su naglašene one oble, kako na stolu, tako i na stolcima. Bezvremenska kombinacija dekora drva i metala upotpunjena je kožnim stolcima”, dodaje.

Projekt Mirjana Mikulec interijeri Foto Darko Mihalić

Kuhinja je funkcionalna i s puno skladišnog prostora. Pripada joj i otok koji je ne samo uvijek estetski zanimljiv, nego i praktičan kao dodatna radna površina, ali i za brzinske obroke. Kombinacija boja, siva i dekor drva provlači su se i ovom dijelu i tako stvara skladnu cjelinu u dnevnom prostoru.  Osim usklađenih dekora, dnevni prostor odlikuje i suvremena i upečatljiva rasvjeta.

Projekt Mirjana Mikulec interijeri Foto Darko Mihalić

“Drugo rješenje koje mi se sviđa je zimski vrt koji ima čak 20 kvadrata. S dvije strane je u staklu pa je prepun prirodnog svijetla, a budući da ima podno i centralno grijanje u njemu se može boraviti cijele godine. Podijelili smo ga u dva dijela, lounge i blagovaonski. Prostor smo organizirali tako da je stol bliže vanjskoj kuhinji, pa je drugi dio prostora pripao mjestu za odmor i druženje”, zaključuje dizajnerica.

Projekt Mirjana Mikulec interijeri Foto Darko Mihalić

Roditeljska spavaća soba jednostavno je i elegantno uređena. Krevet je glavni komad oko kojeg smo dalje gradili priču, a budući da smo imali dovoljno prostora, smjestili smo i kozmetički kutak. Na zidovima smo zadržali jednostavnost s tek pokojom slikom i zidnim panelima za toplinu.

Projekt Mirjana Mikulec interijeri Foto Darko Mihalić

Dječja soba osmišljena je tako da se može lako prilagođavati odrastanju djeteta. Biran je jednostavan namještaj u bijeloj boji, a razigranost je postignuta tapetom. Postojeću nišu iskorištena je za police na kojima se sada mogu odlagati primjerice igračke, a s  vremenom će poslužiti za knjige.

 

Projekt Mirjana Mikulec interijeri Foto Darko Mihalić

 

Komentari