SAN SVAKE ŽENE: zaseban garderobni prostor u domu. Pogledajte kako je to učinio studio Mirjane Mikulec

Studio Mirjane Mikulec uredio je garderobni prostor u stanu u novogradnji. Garderoba se nalazi u produžetku spavaće sobe i prava je mala ženska oaza

 


Vjerujemo da se slažete s nama da je gotovo svake žene u sklopu spavaće sobe imati garderobu.

Klijentica studija Mirjane Mikulec poželjela je spavaću sobu zadržati prohodnom i u nju smjestiti samo krevet pa je zato ova prostorija u produžetku sobe postala prava ženska oaza odjeće, nakita i ostalih potrepština.

“Centralno na samoj sredini prostora nalazi se svojevrsni otok, tj. samostojeći ormarić koji će odlično poslužiti za odlaganje nakita i ostalih sitnica za koje je bitno da nam uvijek budu dostupne. Najduži zid ispunili smo ormarima, a na ovom nasuprot njega smjestili smo još jedan, kao i prostor za šminkanje”, opisuje garderobu dizajnerica Mirjana Mikulec.

“Ogledala su uvijek dobar izbor, pogotovo ako pričamo o garderobama gdje se oblačimo i spremamo za izlaske. Moja preporuka je da uvijek birate ogledala jer će prostoru dati dubinu”, dodaje dizajnerica.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Na centralnom ormaru odabran je zlatni profil za okvir stakla. Upravo ti profili koji vam se možda čine beznačajni su itekako bitni jer prostoru daju efekt koji želite postići, a ovdje je to bila doza luksuza. Profil u okviru, donji dio otoka koji je izrađen po mjeri i luster čine povezanu i skladnu cjelinu. Da je sve u crnom i dalje bi dobro izgledalo, ali ovako sve ima tu luksuznu notu koju su tražili klijenti.

“Nemamo često slučaj da garderobe imaju i velike prozore zahvaljujući kojima prostor dobiva mnogo prirodne svjetlosti. Gustim dekorima vlasnicima smo ipak osigurali privatnost, a zelenilom i pokojim detaljem još jedno uređenje smo priveli kraju”, ističe dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Cijela garderoba rađena je po mjeri kod stolara, a s materijalima nabavljenima u Elgradu. Ormari, ladice i otok rađeni su od medijapana (MDF), a stolić za šminkanje od Laminama. Upravo ovaj stolić privlači pažnju zbog elegancije i prekrasnog uzorka mramora te zlatnih detalja.

“Do sad smo materijal Laminam navikli gledati u kuhinjama, no ovo sa stolićem za šminkanje je odličan primjer kako ga se može koristiti isključivo dekorativno kao što je to ovdje slučaj. Otok je ovom prostoru dao dodatni prostor za skladištenje što je još jedan primjer prednosti izrade namještaja po mjeri. Dekorativni moment dobiven je korištenjem letvica koje su u interijerima sve popularnije”, otkriva za kraj Mladen Lovreković iz Elgrada.


Komentari