Funkcionalno i sa stilom: brzim makeoverom do spavaće sobe iz snova

Spavaća soba u obiteljskoj kući u Samoboru imala je samo krevet i noćni ormarić te je već dvije godine čekala da bude dovršena. Mlada vlasnica Amalia poželjela je prije svega veliki garderobni ormar u spavaonici, no tim Mirjane Mikulec pobrinuo se i za druge elemente koji su je učinili pravom oazom za odmor

 

 

Nagradni natječaj Iznenadi me omogućio je našoj gledateljici Amaliji Telišman makeover spavaće sobe. Već dvije godine ova prostorija čeka na svoje konačno uređenje te već na prvi pogled djeluje nedovršeno i nezanimljivo. Za sada u prostoriji postoje samo krevet, noćni ormarić i velika vješalica, koja tek jednim malim dijelom zadovoljava odlaganje odjeće te je ustvari privremeno rješenje. Stoga su se želje vlasnice prilikom prijave uglavnom odnosile na veliki garderobni ormar. Njegov nedostatak najveća je mana ovog prostora.

No, tim Mirjane Mikulec pobrinuo se i za neke druge komade namještaja i detalje, kako bi prostor postao skladna funkcionalna i estetska cjelina. Budući da je krevet bio u lošem stanju, zamijenjen je novim, znatno ljepšim i u skladu s trendovima. Dojmljivo tapecirano uzglavlje unijelo je dašak luksuza i klasike u prostor, a zidne tapete art deco motiva sa zlatnim detaljima još su više istaknule ležaj. Pored ova dva elementa, spavaonica je dobila napokon i zavjese te ugodan i mekan tepih, naslonjač i pomoćni stolić koji su utoplili prostor i pretvorili ga u intimnu oazu za odmor i opuštanje.

 

Kako je tekla cijela preobrazba spavaonice u Samoboru, pogledajte u našem video prilogu!

 

 

PRIJE

 

 

POSLIJE

 

 

Foto: Darko Mihalić

Komentari