Pogledajte kako smo vrtni prostor učinili sigurnijim i ljepšim mjestom

Mnogi se, kako bi im garnitura bila bolje zaštićena od sunca i kiše te prostor izgledao atraktivnije, odlučuju za vrtne sjenice umjesto suncobrana. No problem može nastati ako se sjenica ne učvrsti kako treba pa ju jak vjetar ili proljetni pljusak vrlo lako mogu pomaknuti…

 

 

Gospođa Marica Mandić prijavila se još u prošloj sezoni InDizajna na naš natječaj Riješi moj problem sa željom da se sredi problem sjenice u malome vrtu na koji se izlazi iz stana. Naime, dio vrta je travnjak, dok je drugi dio pretvoren u malu terasu zamišljenu kao kutak za odmor i druženje. Terasa je od znatiželjnih pogleda, sunca i kiše zaštićena prekrasnom velikom sjenicom. No, kako sjenica nije učvršćena u tlo kako treba nego tek kamenim pločama, vjetar bi ju lako mogao otpuhnuti, baš kao i jaka (pro)ljetna oluja. Pored toga, kamene ploče naslonjene na sjenicu, inače namijenjene kao obloga za eksterijere, nisu bile trajno niti estetsko rješenje.

Tim Mirjane Mikulec uz pomoć Bauhausa riješio je problem nestabilne sjenice učvrstivši je čeličnim vijcima za tlo. No, kako je ostalo još novaca u budžetu, terasa je opremljena garniturom za sjedenje te zelenilom te se preobrazila u pravu malu opuštajuću oazu, idealnu za odmaranje, čitanje,ispijanje omiljenog napitka, druženje….  Kako je tekao cijeli proces preobrazbe bezlične terase u ugodno mjesto, pogledajte u prilogu!

 

Foto: Darko Mihalić
Komentari