NAPRAVITE SAMI: stolić za vaše sukulente bit će glavna atrakcija u domu

Sukulenti uživaju veliku popularnost u interijerima i omiljeno su zelenilo. Vjerujemo da će se stoga i mnogi od vas koji nisu vični diy projektima odvažiti na izradu ove velike ‘tegle’ za njih!

 


U ovotjednom prilogu Uradi sam InDizajn tim izrađuje jedan vrlo praktičan, a ujedno i atraktivan komad namještaja koji će podignuti svaki prostor. Riječ je o stoliću za sukulente.

NOGICE ZA STOLIĆ Prvo je potrebno dati izrezati aluminijske cijevi po mjeri od kojih ćete onda izraditi nogice stola. Izbrusite ih s unutarnje strane turpijom kako bi spojnice lakše ušle. Time je gotovo postolje, odnosno nogari budućeg stolića.

IZGLED NOGICA Nogice mogu biti različite. InDizajn tim se odlučio za crne zbog efekta koji se želio postići kada se u stolić posade biljke. Isto tako, nogice mogu biti visoke ili niske. Važno ih je dobro učvrstiti kako bi stolić bio stabilan.

IZRADA STOLA Za okvir u koji ćete posaditi biljke, daske režete na odgovarajuću veličinu i slažete od njih kutiju, odnosno središnji dio stolića. Kako biste lakše izbušili rupe za vijke, kutnom stegom učvrstite okvire kutije.

ZAŠTITA STOLA Biljke će trebati zalijevati pa je poželjno drveni okvir zaštititi lakom kako bi bio otporan na vodu. Kutiju stolića, osim lakom otpornim na vodu, s unutarnje strane zaštitite i najlonom na koji ćete potom saditi biljke.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

SADNJA SUKULENATA Biljke posadite u zemlju za sukulente, a ispod nje postavite geotekstil i kuglice za drenažu. Sukulente, naravno, izaberite po vlastitu ukusu.

POSTAVLJANJE ZAŠTITE Na samom kraju na vrh stolića postavite pleksiglas ili kao mi iskoristite staklo iz okvira za slike uz koji je izgled stolića zaokružen i odlično će se uklopiti u vaš interijer ili terasu.


Komentari