NISU NEMOGUĆA MISIJA: tapete u kupaonici su sve češće jer uspješno odolijevaju vlazi

Tapete su apsolutni hit kada su dekoracije u domu u pitanju. Zahvaljujući naprednim tehnologijama nalaze se i u prostorijama s više vlage, umjesto keramičkih pločica. O takvim tapetama saznajte sve u nastavku!

 

 


Iako su tapete donedavno slovile kao neukusan kič element iz osamdesetih, danas su popularnije no ikad dosad. I upravo su tapete ono što je vašim zidovima potrebno da bi cijeli prostor živnuo i dobio novi izgled.

Njihov današnji dizajn, ovisno o materijalima i motivima, pruža nebrojene mogućnosti pri oblikovanju prostora. Pažljivim izborom boja i uzoraka tapete mogu naći mjesto u svim prostorijama, neovisno o stilu – od klasično uređenih do suvremenih interijera.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Novi trend u uređenju interijera danas su vodootporne tapete. Korištenje inovativnih tehnologija u procesu izrade tapeta koje nude hidroizolaciju površina, omogućilo je proširenje funkcionalnosti i dizajna klasičnih tapeta prema površinama koje su do sada bile rezervirane za keramičke pločice.

Studijo tapete

“Vodootporne tapete izrađene su od staklo-plastike odnosno tzv. fiberglassa, materijala koji sadrži staklene niti međusobno povezane sintetskom smolom. Ovaj materijal omogućio je apliciranje tapeta na zidove koji su u kontaktu s vodom i vlažnim okruženjem, posebice wellness prostore, kupaonice i unutarnje dijelove tuševa”, otkriva Josipa Maras, dizajnerica koja stoji iza brenda tapeta Studijo Wallart. 

Studijo tapete

Upravo su zato ove tapete idealne za kupaonice. Postavljaju se direktno na hidroizolaciju ili preko postojećih pločica uz prethodno izravnavanje zidova.

“Ljudi ponekad znaju biti nepovjerljivi prema pojmu tapeta u kupaonicama, ali nema razloga za skepsu jer je kvaliteta vodootpornih sustava toliko otporna da u potpunosti može zamijeniti keramičku pločicu”, ističe dizajnerica.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Uz funkcionalnost, naravno, važni su i estetika i dizajn. Ako se odlučite za tapete, prilagodite ih vlastitu ukusu i pretvorite kupaonicu u svoju malu spa oazu.

 

Komentari