Spavaća soba u skandi stilu: svijetli tonovi i jednostavnost, no prije svega dobar i udoban krevet

Mogućnost izbora danas je prioritet u svakom području, a ljudi žele aktivno sudjelovati u gotovo svemu što se tiče njih samih. Osobito im je važna mogućnost osmišljavanja i kreiranja interijera u kojima borave pa zato mnoge oduševljava mogućnost kombiniranja baze i uzglavlja pri biranju kreveta.

 


Krevet je, naravno, centar svake spavaće sobe, a danas ga do posljednjeg detalja možete osmisliti sami. Takav je, primjerice, ovaj koji upravo gledate u sobi inspiriranoj Skandinavijom. Svijetli tonovi i jednostavnost, karakteristike su po kojima ćete prepoznati ovaj stil.

“Ukusi i stilovi uređenja su različiti, pogotovo kada je riječ o spavaćim sobama. Nema univerzalnog odgovora pa smo zato i predstavili Mix and Match. Sve naše baze se mogu uskladiti s bilo kojim uzglavljem kreveta, isto vrijedi i za nogice, materijale, boje…dakle krevet je gotovo pa jedinstven i krojen po svakome posebno. To je osobito korisno kada želimo postići određeni stil u uređenju, nema sumnje hoće li krevet odgovarati ili ne jer ga sami osmišljavate. Moguće je kombinirati 12 različitih uzglavlja, 8 baza i 7 različitih vrsta nogica uz velik izbor materijala i boja”, otkrila nam je Tea Tadej iz Perfecta Dreamsa.

InDizajn / Foto: Saša Lisjak

U sobi koju možete vidjeti na fotografijama i u video prilogu klijenti su željeli uklopiti krevet u stil uređenja koji su odredili svijetli tonovi i jednostavne linije. Kombinirana je baza okvir Lux s uzglavljem Madrid u pastelnim bež nijansama.

Iskombinirali smo krevet sa sandukom, odnosno spremištem, a sve je u svijetlim tonovima. Boje kreveta odlično se slažu sa svijetlim hrastom na podu, zelenim tonovima na zidu i tepihu, ali i ostalim detaljima u prostoru.

Estetika je itekako važna, ali pri odabiru kreveta svakako obratite pozornost na kvalitetu madraca, kao i na materijale od kojih su napravljeni baza i uzglavlje.

InDizajn / Foto: Saša Lisjak

Naš savjet je da spavaću sobu ne pretrpavate namještajem, već upravo suprotno – neka bude prozračna i čista, što jednostavnija za održavanje.

Skandinavski stil idealan je za spavaće sobe jer odiše mirnoćom, skladom i jednostavnošću. U takvim prostorima, a osobito u krevetu koji ste prilagodili vlastitim standardima i ukusu, san je opuštajući, a buđenje je lako i ugodno.

 

Komentari