MODERNA TAMNA KUHINJA: kombinacija dekora drveta, betona i antracit sive pokazala se kao pun pogodak

Iako kod izbore kuhinje odluka najčešće padne na svijetle boje, nikako ne treba bježati od onih u tamnim nijansama. One su, uostalom u trendu, naročito antracit siva i crna. Danas ćemo vam pokazati kako smo uredili jednu takvu i uklopili je u ostatak stana.

 


 

U stanu od 84 kvadrata u starogradnji studio Mirjana Mikulec interijeri uređuje kuhinju od gotovo 9 kvadrata. Klijent nije imao nikakve specifične želje, ali je tražio da se iz prostora izvuče maksimum. Kako bi se tome u potpunosti udovoljilo, dizajnerica je predložila da kuhinja bude rađena po mjeri, s čime s klijent složio.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

“Kako je riječ o adaptaciji stana, rušenjem jednog zida stvorili smo otvoreni dnevni prostor čime smo dobili puno veću kuhinju ali i više prostora za igru elementima. S obzirom na to da se na jednom zidu nalazi prozor, kuhinjske elemente smjestili smo na dva slobodna zida, a u središnji dio stavili smo kuhinjski otok“, objašnjava dizajnerica te dodaje:

“Kuhinja je kombinacija tamno sive te dekora betona i drva. Niski elementi kao i otok u sivocrnoj kombinaciji ostaju nenapadni i dobro se uklapaju u prostor dok će dekor drva prostoru dati toplinu.”

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Dok je otok kompletno u dekoru betona, fronte kuhinjskih ormarića i polica su kombinacija furnira hrasta, antracit sive i dekora betona, kako bi se unijela dinamika i razigranost. Ovako kuhinja jednostavnih i minimalističkih linija ne djeluje hladno ni monotono.

Između elemenata se umjesto keramike ili perive boje koristio panel ali u svijetlo sivom tonu koji je usklađen s bojom zidova u ostatku prostora.

Kombinacija tri dekora pokazala se kao pun pogodak. Toplo drvo nasuprot hladnog betona i povezani bezvremenskom antracit sivom odličan je primjer da tamnija kuhinja može itekako dobro izgledati.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Kako se stvarala kuhinja kao i sve dodatne informacije o materijalima koji su se koristili za izradu kuhinje saznajte u video prilogu!

Komentari