IGRA SVIJETLIH I TAMNIH TONOVA: blagovaonica koja odiše profinjenošću i luksuzom

Insprirajte se blagovaonicom čije uređenje potpisuje studio Mirjane Mikulec. Cijeli dojam koji blagovaonica ostavlja vrlo je luksuzan, a miješanje suvremenog i retro stila svakako mu daje posebnost.

 


Blagovaonica je mjesto na kojem se okupljate s obitelji i prijateljima, i naravno, mora biti udobna i funkcionalna. Iako, vizualni dojam jednako je važan jer ćete ovdje stvoriti neke od ljepših uspomena. Nadahnite se najnovijim projektom studija Mirjane Mikulec!

“Ova blagovaonica dio je dnevnog prostora od 42 kvadrata kvadrata, a zauzima njih 15. Blagovaonski dio od dnevnog je odvojen elementom u kojem je kamin. Sa strane prema boravku, tu se nalazi TV, dok je na ovoj strani prema blagovaonici nalazi mini bar. Jako volim ovakva rješenja jer ćete ovakvim multifunkcionalnim elementom upotpuniti prostor i dati mu posebnost”, objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec.

Inspiracija za uređenje bila je profinjen, umjeren i istovremeno luksuzan izgled. Boje u dijelu za blagovanje povezane su s ostatkom dnevnog prostora. I ovdje je tako, kao i u kuhinji i boravku, nastavljena igra svijetlih i tamnih tonova.

“Pri uređenju blagovaonica vrlo je važno u obzir uzeti veličinu prostorije jer je nužno da svako sjedeće mjesto ima dovoljno prostora za ugodno sjedenje, odnosno da stolci nisu pribijeni uza zid ili da ne zatvaraju prolaz. Pri rješavanju tog problema pomoći će vam odabir stola. Oni okrugli dobro će se uklopiti u manje prostore jer ostavljaju mjesto za prolazak. U ovom slučaju nismo bili ograničeni veličinom prostora pa se lako uklopio stol sa osam sjedećih mjesta”, savjetuje dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Sav namještaj za ovu blagovaonicu odabran je u Triki, domaćem zastupniku proizvođača namještaja čija su imena sinonim za kvalitetu, udobnost i dizajn.

“Odabrala sam Detjer stolce koji su spoj suvremenog i retro stila. Njih sam kombinirala sa profinjenim Sovetovim stolom iz slim linije čija ploča je od keramike s uzorkom tamnog mramora. Također, tamo sam odabrala tepih i rasvjetu”, otkriva dizajnerica.

U ovom prostoru ostvarena je igra igra različitih dizajnerskih komada, uključujući rasvjetu. Cijeli dojam koji blagovaonica ostavlja vrlo je luksuzan, a miješanje suvremenog i retro stila svakako mu daje posebnost. Tu su i materijali.

“Jako volim spajati naizgled nespojivo. Mramor, ratan, drvo i staklo u ovoj su se priči odlično nadopunili. Naravno, blagovaonici posebnost daje i mini bar koji je obučen u tamno staklo koje prostoru daje dubinu. Detalji su diskretni. Ovdje su sami komadi namještaja dovoljni i zaista nema potrebe za suvišnim dekoracijama”, zaključuje Mirjana Mikulec.

Sve detalje vezane uz uređenje ove blagovaonice pogledajte u video prilogu!

 

Komentari