TRANSFORMACIJA ZA 10! Nagradno preuređenje stare i dotrajale roditeljske sobe

Iako bi trebala biti naša ugodna i smirujuća oaza, spavaćoj sobi posvećujemo vrlo malo pažnje prilikom uređenja. No, zato su tu nagradne igre poput ove koju vam predstavljamo. Pogledajte kako je uz pomoć Daikina obnovljena stara spavaća soba!

 


Spavaća soba obično je na dnu prioriteta kada uređujemo dom od početka ili krećemo u njegovu adaptaciju. Stoga se nerijetko dogodi da ona izgleda nimalo privlačno te ne nudi ono što bi trebala – ugodu, mir i sigurnost. Svi bismo se u spavaćoj sobi trebali osjećati opušteno i zaštićeno, a u tome uvelike pomaže baš način uređenja, kao i odabir namještaja i detalja, boja, materijala, raspored elemenata…

U nedostatku vremena, sredstava, kao i ideja, nagradna igra idealna je prilika da se ova situacija popravi. To potvrđuje i nagradna igra našeg partnera Daikina u kojoj je Dalibor Žugalj iz Grede prijavio spavaću sobu svojih roditelja te osvojio preuređenje kao i dizajnerski klima-uređaj Daikin Emura.

Osim što je dobitnica prestižnih nagrada za dizajn, uključujući i Red Dot, nova Emura pruža potpuni komfor na energetski najučinkovitiji način, a uz funkcije inteligentnog toplinskog senzora, 3D protoka zraka, Coanda efekta, povećane učinkovitosti u grijanju i patentiranu tehnologiju za pročišćavanje zraka, omogućit će roditeljima dobitnika savršenu temperaturu i zdravo okruženje u svako godišnje doba.


PRIJE

Zastarjeli i dotrajao namještaj, vlažni i popucali zidovi  – ono su zbog čega je ovoj sobi preuređenje bilo prijeko potrebno. Ormari i krevet stari nekoliko desetaka godina odslužili su svoje i nisu više funkcionalni, kao ni estetski lijepi, a tome doprinosi i bezbroj stvari nagomilanih uokolo.

Prostorija od 15 kvadrata bila je dovoljno velika da u nju vlasnici tijekom godina unesu dodatne komade namještaja, što je svakako dobra ideja, no oni su u potpunom stilskom neskladu s ostatkom sobe. Zbog toga spavaća soba na trenutke izgleda poput skladišta i ne ispunjava svoju primarnu ulogu.

Foto: Privatni arhiv

IDEJNO RJEŠENJE

Paralelno s obnavljanjem podova i zidova u spavaćoj sobi, krenulo se u izradu idejnog rješenja. To je prijedlog uređenja kako bi soba trebala izgledati, a koju je izradio studio Mirjane Mikulec.

Cilj je bio osmisliti prostor koji će biti jednostavan i prozračan. Isto tako, bilo je bitno stvoriti stilski zaokruženu cjelinu, istovremeno modernu i bezvremensku te ugodan i opuštajući kutak za vlasnike. Dominira neutralna paleta boja na koju su dodane toplije žute i bež nijanse te prirodni materijali.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Prema idejnom rješenju, raspored osnovnih komada namještaja u sobi je ostao jednak – krevet i garderobni ormar na istome su mjestu. Nakon što su napravljeni nacrti za soboslikarske radove, krenulo se u realizaciju.

Idejno rješenje Mirjana Mikulec interijeri

Prijedlog uređenja u novoj spavaćoj sobi u središte stavlja krevet s uzglavljem te jedan garderobni ormar.

Na mjestu starog garderobnog ormara dolazi komoda u uzorku svijetlog drveta. Tu su i rasvjetna tijela – stropna i podna, manji elementi poput klupe, noćnih ormarića i tepiha, detalji te klima-uređaj.

Idejno rješenje Mirjana Mikulec interijeri

POSLIJE

Prvo je bilo potrebno postaviti vanjsku klima-jedinicu, a zatim napraviti i pripremu za ugradnju unutarnje. Idući korak bio je dekoriranje zidova. Tim Mirjane Mikulec odabrao je nekoliko nepravilnih oblika u tri boje koje unose mir i ugodu u prostor te dodatnu dozu estetike.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Dizajnerica je odabrala bijeli ormar s ogledalima na frontama koji daje dozu moderne rustike, zatim moderniji krevet s uzglavljem i komodu od svijetlog drveta s frontama od popularne španjolske trske.

I na koncu je trebalo postaviti unutarnju klima-jedinicu koja će unijeti potrebnu toplinu ili rashlađenje u prostor i učiniti ga maksimalno ugodnim za boravak, odmor i spavanje.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Soba je nakon preuređenja doista neprepoznatljiva. Zidovi su očišćeni, sanirani i obojeni, sav namještaj je promijenjen i dodani detalji te moderan klima uređaj.

Pogledajte u video prilogu kako je teklo preuređenje korak po korak kao i Daliborovu reakciju na novi izgled spavaće sobe njegovih roditelja!


PROMO

Komentari