Čemu služi nadmadrac i je li vam uopće potreban?

Jedan od najvažnijih razloga za postavljanje nadmadraca na postojeći madrac je povećanje njegove udobnosti. Kada nismo zadovoljni postojećim madracem, a još nije vrijeme za promjenu i kupovinu novog, ili jednostavno želimo uživati u svim prednostima visokokvalitetnih materijala poput Technogela, visco-elastične memorijske pjene ili HR pjene, nadmadrac je odlično rješenje.

Nadmadraci se mogu postaviti na sve vrste madraca – oni pružaju dodatnu udobnost madracu, istovremeno ga štite, ali i upijaju dio znoja koje tijelo izlučuje, čime produljuju vijek trajanja madraca. Svakako birajte one modele sa skidivom navlakom kako biste je mogli redovito održavati.

Hespo
Hespo

Pravilnim odabirom nadmadraca možete uvelike poboljšati svojstva madraca i prilagoditi ga vlastitim potrebama. Jedna od prednosti nadmadraca je i praktičnost – može se lako zapakirati i ponijeti na putovanje.

Dobar nadmadrac trebao bi osigurati rasterećenje točke najjačeg pritiska, a prilagođavanje našoj tjelesnoj temperaturi trebalo bi stvoriti ugodan osjećaj opuštanja mišića, pružiti maksimalnu prilagodljivost i osigurati ispravan položaj kralježnice.

Nadmadraci od memorijske pjene pružaju olakšanje osobama koje traže opuštanje nakon napornog dana, ublažavaju bolove i teškoće koje utječu na spavanje i prekomjerno okretanje tijekom noći, a time i bolji odmor.

Komentari