SPAVAĆA SOBA: spoj jednostavnih linija i neutralnih tonova donijeli su smirenost i ugodu

Spavaća soba u svijetlim i blagim neutralnim i zemljanim nijansama s dodacima drveta ili primjerice nježnim pastelnim tonovima najčešća je opcija kada su boje u pitanju.


Jedan od glavnih zahtjeva klijenata studija Mirjane Mikulec, kada je riječ o uređenju spavaćih soba, su neutralne i zemljane nijanse s eventualnim dodatkom plave boje, pa je tako bilo i ovaj put.

Iako nekima na prvu neutralna ili pak zemljana paleta boja djeluje monotono, jedna od njezinih prednosti je velik izbor nijansi, a osim toga, ona omogućuje kombinaciju raznih tekstura i igru detaljima.

“Uređenje svake, pa tako i ove sobe započeli smo s izmjerom i izradom tlocrta. S obzirom na to da u ovom stanu postoji zaseban garderobni prostor to je dizajneričinu timu to olakšalo izradu tlocrtnog rješenja.

“Soba ima svega 10 kvadrata, a raspored smo morali prilagoditi otvorima za vrata i prozor pa smo krevet smjestili na jedinu logičnu poziciju. Nakon što smo bili definirali tlocrt, sljedeći korak bio je odabir najvažnijeg komada namještaja u spavaćoj sobi, kreveta. Prema željama klijenata birali smo onaj u bež boji, ali smo zato naglaske stavili na druge komade”, objašnjava dizajnerica.

Željena plava bila je predložena na stropu uz spuštanje na ostale zidove 70 centimetara. Prijedlog za donji dio zidova bio je bež nijansa, a razdvaja ih crna linija. Ove prijedloge klijenti su prihvatili.

Oko manjih komada namještaja dizajnerici su dali otvorene ruke, uz želju za poličarem za odlaganje knjiga. Suvremeni izgled kreveta prati i odabrani poličar, koji je, iako u crnoj boji zbog teksture drva utoplio prostor.

“Kako bi u sobu ipak unijeli teksturu tkaninama, tu je tepih koji je i estetski, ali budući da pruža toplinu pod nogama i funkcionalan komad. Ambijentalna rasvjeta uvijek je dobrodošla i uvijek je preporučujem u svim prostorijama, a naročito u spavaćoj sobi. Ovdje smo koristili podnu i stolnu rasvjetu i to u zlatnim nijansama za dozu luksuza. Detalji poput knjiga, vaza, okvira i pokoja biljka stave točku na i svakom uređenju”, savjetuje Mirjana Mikulec.

Projekt; Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Tako je stvorena smirujuća i ugodna spavaća soba u kojoj će klijenti zasigurno uživati. Cijela soba je kombinacija jednostavnih i elegantnih linija naglašenih suvremenim crnim detaljima i s daškom luksuza.

Projekt; Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

 

Komentari