Novi projekt studija Mirjane Mikulec: moderan stan kojim dominiraju dizajnerski komadi organskih linija i upečatljivog dizajna

Dizajnerica Mirjana Mikulec vodi vas u stan koji je uredila sa svojim timom arhitekata. Riječ je o interijeru koji se nalazi u novosagrađenom stambenom kompleksu u širem centru Zagreba.

 

 


U prijašnjoj epizodi InDizajna mogli ste vidjeti uređenje kuhinje  u stanu u zagrebačkoj novogradnji, a sada donosimo i ostatak stana kojeg je studio Mirjane Mikulec uredio do posljednjeg daha.

“Već u hodniku možete naslutiti uređenje ostatka koji se prostire na 85 kvadrata. Podijeljen je u dva dijela – spavaći i dnevni dio koji se sastoji od kuhinje, blagovaonice i dnevnog boravka. Pri projektiranju smo u obzir morali uzeti položaj kliznih vrata pa smo upravo zato kuhinju smjestili u kut na samom ulazu. S jedne strane balkona nalazi se boravak, a s druge blagovaonica”, objašnjava dizajnerica.

“Posebnost dnevnom dijelu stana daje kombinacija boja i materijala. Drago mi je kada klijent želi odmak od sigurnih sivih tonova, a upravo to dobili smo ovdje”., dodaje.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Ovaj stan primjer kako za opremanje suvremenog stana nije nužno potrebno korištenje namještaja isključivo jednostavnih linija.

Tako ovim prostorom dominira dizajnerska sofa organskih linija i upečatljivog dizajna. Zapravo, ništa od komadnog namještaja nema grube, oštre linije za kakvima se najčešće poseže pri uređenju suvremenih prostora. Ipak, upravo te ravne i oštre linije koristili smo pri osmišljavanju namještaja po mjeri i tom kombinacijom sa zaobljenim linijama postigli željeni izgled.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Što se same baze tiče, podna obloga je svijetla što nam je ostavilo mogućnost lakšu kombinaciju s ostalim materijalima, posebice jer smo u kuhinji koristili dekor tamnog drva. U svim prostorijama stana, pa tako i ovoj, koristili smo tapete kojima smo podigli sam izgled. Također, u cijelom stanu posebna pozornost pridana je odabiru detalja.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: SAŠA LISJAK

U privatnom dijelu stana očekuju nas dvije prostorije. Prva soba je radno-gostinjska.

“Vidljivo je da smo stil iz dnevnog boravka primijenili u svim prostorijama, pa tako i ovoj. A to je kombinacija neutralnih tonova, oštrih i oblih linija i dizajnerskih detalja. Spavaća soba ima zasebnu kupaonicu. Sviđa mi se da je u stanovima ove veličine to postao standard jer daje posebnu dozu privatnosti. Što se samog uređenja tiče, opet se nastavlja na ostatak stana. Boju smo unijeli kroz materijal kreveta koji dominira prostorom”, otkriva Mirjana Mikulec.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

U cijelom stanu korišten je dekor drva za namještaj po mjeri.

“Drago mi je da se polako vraća taj trend jer u prostor unosi toplinu, a suvremenom izgledu daje notu klasike. Ipak, pripazite pri odabiru dekora jer je nužno da se uskladi s ostatkom drvenih dekora ili elemenata u prostoru”, ističe.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Ako vam se svidio ovaj stan i voljeli biste neka rješenja uklopiti u svom domu evo nekoliko smjernica:

– bazu razigrajte diskretnom tapetom

– u prostor uklopite oble i organske linije

– drvenim dekorom unesite toplinu i koristite boje.

 

Komentari