Suzana je sama uredila svoj zagrebački dom. I izgleda fantastično!

Ekonomistica Suzana Hrnjak u slobodno vrijeme bavi se fotografiranjem i food bloggingom, a otkada je počela uređivati svoj novi dom, otkrila je ljubavi i prema interijerima. Za nju je to još jedan način kako može izraziti svoju kreativnost.

 


Volimo kada vam možemo predstaviti domove naših čitatelja koji pršte dobrim idejama i smislom za uređenje. Takav je upravo i dom Suzane Hrnjak kojeg smo otkrili na njezinom IG profilu susie.hr.

Pored fotografija jela, onih s putovanja i lutanja po prirodi, Suzana u posljednje vrijeme sve češće objavljuje i svoj stan u koji je prije dva mjeseca uselila sa suprugom. Stan se nalazi u novogradnji u zagrebačkom kvartu Špansko i površine je 70 četvornih metara.

Foto: Privatni arhiv

Iako je riječ o novogradnji, Suzana i suprug imali su neke preinake u originalnom tlocrtu, no imali su sreće da su ih mogli ostvariti tijekom gradnje zgrade. Promjene su se odnosile na raspored elemenata u kupaonici, raspored električnih instalacija odnosno izvoda za rasvjetu i neke druge sitnice.

Foto: Privatni arhiv

Također, sami su mogli birati keramičke pločice, što je doprinijelo da imaju i podne i zidne obloge po svojoj želji.

“Sve prostorije su unaprijed bile definirane od strane izvođača i projekta, ali uz neke naše izmjene te uz završno namještanje prostora dobili smo dobili cjelinu i prostor koji s ponosom zovemo našim novim domom”, objašnjava Suzana.

Foto: Privatni arhiv

Nakon izgradnje slijedilo je uređenje koje je trajalo pet mjeseci.

“Nismo htjeli žuriti jer nam je bilo bitno da sve bude kako smo zamislili. Čitavi koncept uređenja osmislili smo sami a glavna vodilja nam je bila spoj industrijskog, rustikalnog i modernih stilova. Jako je je puno tu stilova, ali svakako cijeli stan odiše dozom retro ambijenta što je i bio cilj a topli tonovi dali su skladnu cjelinu”, ističe vlasnica te dodaje kako su dobar dio namještaja radili po mjeri – ugradbeni ormar u hodniku, stol u blagovaoni i kuhinju. Barske stolice su također rađene po narudžbi.

Foto: Privatni arhiv

Stan se sastoji od velike dnevne zone otvorenog koncepta, dvije spavaće sobe, hodnika te dvije kupaonice. Tu je i veliki adut stana – balkon od čak 20 kvadrata, što je Suzani bilo kako bitno jer je tako mogla ‘napraviti oazu za druženja i uživanje na otvorenom’.

“Na balkon se izlazi iz prostrane dnevne sobe koja je srce cijelog stana te je bezvremenski kutak u kojem uživamo, ovdje je spoj nekoliko stilova uređenja i mislim da ni jedan ne prevladava od industrijskih elemenata, boho, skandinavskih pa do nekih modernih glamuroznih detalja. Cjelokupni dojam je na kraju možda pomalo retro”, opisuje Suzana svoj dnevni boravak.

Foto: Privatni arhiv

U dnevnoj zoni nalazi se još i kuhinja te blagovaonica koja povezuje boravak i kuhinju u sivim tonovima koja je zbog šanka postala i dodatni kutak za druženje. Nju utopljavaju drvene površine te sofa u boravku u zagasito narančastoj boji ili nijansi konjaka, koja je sada vrlo popularna. Suzana ju smatra zvijezdom svoga ukusno uređenog doma, a dnevni boravak najdražim kutkom njoj i suprugu.

“Dnevna soba povezana je s blagovaonom i kuhinjom koju smo malo željeli ipak odvojiti s obzirom da se proteže cijelim zidom pa smo napravili šank, a samim time dobili smo prekrasnu radnu površinu ili mjesto za druženja uz mogućnost prigušenja rasvjete prema ambijentu”, opisuje Suzana.

Foto: Privatni arhiv

Pored ove socijalne zone u stanu je i privatna s dvije spavaće sobe od 12 i 15 četvornih metara. U glavnoj spavaćoj sobi prevladavaju elegantni i profinjeni svijetli bež tonovi, a tapecirani box spring krevet s uzglavljem od imitacije baršuna, zlatni detalji te tapeta s cvjetnim motivom donio je i dozu glamura. Upravo to su i htjeli postići vlasnici.

Foto: Privatni arhiv

Ostatak stana čine prostrani hodnik u kojem se našlo mjesta za ugradbeni ormar po mjeri čime se osiguralo dodatno mjesto za skladištenje te dvije kupaonice.

“Ono što bi još istaknula kao prednosti su dvije kupaonice što je u današnje vrijeme jako bitno zbog užurbanog načina života. Glavna kupaonica je fokus imala na terazzo pločicama koje su bile prva stvar koju sam odabrala u cijelom stanu. Ovo je bezvremenski motiv koji je popularan bio još u vrijeme antike, a i danas ima svoju popularnost i u modernim uređenjima, spojili smo navedeni uzorak  s industrijskim stilom i pločicama uzorka betona te kombinacijom toplih tonova drvenih elemenata. Ogledalo s pozadinskim osvjetljenjem je dalo dozu glamura i modernog stila”, otkrila nam je Suzana za kraj.

Uživajte u fotografijama njezina doma i inspirirajte se!

Foto: Privatni arhiv

 

Komentari