Puno šarma i vedrine u svega 34 kvadrata: zavirite u mali dvosobni retro stan nepravilnog tlocrta

Ovaj stan u Madridu svidjet će svim ljubiteljima retro i boemskog štiha u interijerima kao i onima koji vole šareni kolorit i poigravanje bojama i uzorcima. A svima koji uređuju mali stan i žele odvojenu spavaonicu u njemu, bit će velika inspiracija!

 

 

 

 

Mali, derutan, vrlo nepraktičan i bez dnevnog boravka. No, adaptacijom su mane ublažene, a neke od njih pretvorene u prednost. Stan u koji vas vodimo nalazi se u staroj zgradi u središtu Madrida, a nekoć je bio prostor za poslugu u bogatoj kući. Posljednja adaptacija bila je 50-ih godina prošlog stoljeća, a novi vlasnik prije useljenja poduzeo je novo, temeljito preuređenje.

 

Foto: Jaime Ferrer

U samo 34 kvadrata bilo je potrebno funkcionalnije organizirati prostor, u čemu je mladom vlasniku pomogao španjolski studio Hypa&Cie. Stil uređenja savršeno se uklapa u nepravilni tlocrt koji se ovako, s boemskim i retro štihom čini znatno zanimljivijim.

Upravo takav izgled stana najbolje izražava osobnost vlasnika koji gaji veliku ljubav prema kuhanju, recikliranju i vintage dekoru.

Foto: Jaime Ferrer

 

Stan se prije adaptacije sastojao od dvije male spavaće sobe i kuhinje. Budući da su jedna od soba i kuhinja bile povezane zajedničkim vratima, dizajneri su srušili dio zida kako bi povezali dvije prostorije i stvorili mini open space s kuhinjom i dnevnim boravkom te šankom koji služi kao kutak za blagovanje.

Foto: Jaime Ferrer

Kako bi stančić izgledao dinamično, unesene su akcenti u intenzivnim bojama poput svijetlo zelene i crvene te zanimljivih jungle, crno-bijelih i vintage uzoraka na podnim i zidnim oblogama. Cijeli jedan zid u dnevnom prostoru je u cigli, što je dalo toplinu prostoru.

Foto: Jaime Ferrer

Šareni kolorit dominira u dnevnoj zoni, no međutim, za spavaću sobu i kupaonicu dizajneri su se odlučili za sivkasto plavu i bijelu. Na taj način u privatnoj zoni se stvara prostor spokoja, opuštanja i odmora.

 

 

Komentari