MODERNA OAZA ZA SAMCA: idejno rješenje dnevne zone by studio Mirjane Mikulec

Arhitekti iz studija Mirjane Mikulec potpisuju projekt uređenja stana za mladoga samca, a mi vam ovaj puta pokazujemo kako izgleda dnevna zona. Ona je, prema želji vlasnika, zamišljena kao moderan prostor bez previše boja

 

 


Kao i u velikom dijelu suvremene stanogradjne, dnevni prostor ovdje je otvorenog koncepta. Sastoji se od jedne prostorije nepravilnog tlocrta u koju su smješteni dnevni boravak, kuhinja i blagovaonica, a u osmišljavanju prostora dizajneri su se prilagodili zatečenim instalacijama i rasporedu.

Površina od 37 četvornih metara bila je veliki saveznik u projektiranju odnosno stvaranju idejnog rješenja kojeg vam ovdje donosimo. Načelno nedostatak – nepravilan oblik prostorije, dizajneri su dobrom idejom pretvorili u prednost. Na taj kosi zid smještena je tv jedinica s ormarićima u kombinaciji dva uzorka i stvaranjem svojevrsne niše, čime se postiglo da ovaj dio bude jak stilski naglasak.

 

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

TV zid vizualno odvaja dnevni boravak od ostatka prostora, blagovaonice i kuhinje, a kuhinjski otok razdvaja kuhinju od ostatka prostora. Ovakvo vizulano razdvajanje poželjno je u prostorijama u kojima se nalazi više sadržaja.

Prema želji vlasnika, stvorena je dnevna zona s dominantnim neutralnim nijansama bijele, sive i crne, uz dodatak drvenih površina. Prostor je inspiriran minimalizmom i skandinavskim dizajnom, a rezultat je, kao što je i želio vlasnik, moderan i funkcionalan prostor u kojem ima dosta svijetlih tonova i uzorka drveta.


IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Kuhinja ze zamišljena u kombinaciji dvaju pločastih materijala, crnog medijapana i iverala u dekoru drveta i bijeloj, dok su na zidu predviđene keramičke pločice velikih dimenzija s uzorkom mramora što će prostoru dati dozu elegancije. Još veću funkcionalnost kuhinji daje ugradbeni hladnjak za vina koji se nalazi u otoku.

 

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Čitav prostor ujednačen je i povezan ne samo odabirom boja i drvenih površina nego i poigravanjem uzorkom mramora. Mramor na zidu kuhinje povezuje se s uskim dijelom zida kod ulaznih vrata, koji je obložen antiknim ogledalom, dok štukature na zidu iza kutne garniture slijede raster kuhinjskih elemenata. Ukrasne lajsne odnosno štukature dovoljna su dekoracija sama po sebi, a dizajneri su predložili i stavljanje slike velikog formata.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Dodatnu dozu estetike unijela je rasvjeta, kombinacija luksuza (visilica iznad blagovanja) te moderni komadi s industrijskim štihom (reflektori u kuhinji i boravku).

 

Komentari