35 četvornih metara čiste jednostavnosti i šarma. Pun pogodak!

Da sjajne stvari vrlo često dolaze u malim pakiranjima pokazuje nam primjer ovog jednosobnog stana od 35 četvornih metara, posve nepretenciozno uređenog. Vlasnik je sam osmislio njegov izgled kao i dijeljenje dnevne sobe na dvije cjeline…

 

Šarm i energija koju ovaj skučen jednosobni stan u Švedskoj pruža upravo su nevjerojatni i ugodno su iznenađenje, tim više što je prostor uređivao sam vlasnik. Glavna inspiracija prilikom uređenja bila je skandinavski dizajn s elementima industrijske arhitekture i vintage kojeg prepoznajemo u detaljima.

Pored ulaznog hodnika, male kupaonice i kuhinje, ostalo je još svega 17 četvornih metara za dnevni boravak kojegje vlasnik odlučio podijeliti na dva dijela. To je učinio s trendi staklenom pregradom s crnim aluprofilima. Dodatni bonus bila je činjenica da dnevna soba ima dva razdvojena vanjska otvora, tako da oba prostora imaju izvor prirodne svjetlosti.

Staklena površina stvara prekrasnu igru svjetlosti koja se reflektira na ovaj materijal, a stvara i iluziju prostornosti i dubine, čemu pripomažu i ogledala na zidovima. Kuhinja se nalazi s druge strane nepravilnog hodnika, u koji dopire prirodna svjetlost zahvaljujući prozoru ugrađenom u zid koji dijeli ove dvije prostorije. Poseban šarm i toplinu stanu su dali detalji i zelenilo te cigla kojom je obložen jedan kuhinjski zid.

Komentari