Dizajnerska rapsodija: vila jedinstvenog ugođaja u srcu Istre

Središnja Istra krije brojne osobitosti – od prirodnih ljepota i starina, gastro ponude, pa sve do idiličnih sela na brežuljcima i raskošnih vila, koje plijene svojim sadržajima, ali i izgledom, bez obzira u kojem su stilu rađene. Predstavljamo vam jedno takvo zdanje koje smo pronašli u selu Škrapi

 

 

Junakinja u koju vas danas vodimo je prekrasna Vila Ox od 320 četvornih metara, smještena u selu Škrapi, nekoliko kilometra od Motovuna, koji je nezaobilazna točka u obilasku unutrašnjosti Istre.

No budući da se nalazi u malom selu, i to još na osami, vila nudi potrebnu privatnost i mir te uživanje u prirodi kojom je okružena. Već ovi elementi veliki su adut da se poželimo tamo odmoriti, a eksterijer i interijer čine je savršenim odabirom. Pažnju u eksterijeru plijeni veliki bazen, koji ima mogućnost grijanja, te lounge zona za opuštanje i sunčanje. Prizemlje je rezervirano za dnevni dio koji ima open space koncept – kuhinju i blagovaonicu te dio za igru, odnosno uživanje u biljaru, što je dodatna atrakcija ovom prostoru i savršen način zabave.

Dnevna zona pruža mogućnost izlaska na natkrivenu terasu i uživanje u pogledu na bazen i prirodu. Pored dnevne zone, vila sadrži i šest spavaćih soba od kojih su tri u prizemlju te pet kupaonica, od kojih je doista teško izabrati favorita. Svaka od njih ima svoju priču i atmosferu, no svima im je zajednička karakteristika – puno ukusa i sjajne kombinacije materijala, boja i uzoraka. Posebnost vile jest odluka vlasnika, koji su se sami pozabavili uređenjem, da bude opremljena modernim namještajem i trendi detaljima poput rasvjete ili umjetničkih slika i uokvirenih fotografija i plakata.

Prevladavaju neutralni tonovi sive, bež i bijele, s akcentima u crnoj i žutoj boji i već nakon jedne kratke šetnje ovim prekrasnim zdanjem postaje jasno da je sve u kući – od podnih i zidnih obloga, uzoraka, detalja, materijala i namještaja pomno birano i usklađeno do posljednjeg detalja. Zahvaljujući velikim otvorima, prostor je okupan prirodnom svjetlošću te pruža prekrasan pogled na okolinu.

 

Kako bismo vam što vjernije dočarali prostor, snimili smo i video prilog o Vili Ox u koju ćete moći zaviriti 7. listopada, u prvoj epizodi nove sezone InDizajna s Mirjanom Mikulec.