Renovirana kuća A oblika: divna vikendica s pogledom na rijeku i prirodu

Kuća sagrađena 1967. u obliku slova A, a poznatija kao A Frame House renovirana je i izgleda sjajno. No, prilikom obnove poštovao se izvorni stil.

 


Kuće u obliku slova A (A Frame House), s prednjim terasama vrlo su popularne i uglavnom se koriste kao vikendice u prirodi. Ova koju vam predstavljamo nalazi se na vrlo atraktivnoj lokaciji, na obali rijeke Snoqualmie u američkoj saveznoj državi Washington.

Foto: Coldwell Banker
Foto: Coldwell Banker

Izgrađena prije 55 godina, nedavno je renovirana i modernizirana, ali je poštovan izvorni stil. A on je ipak malo drugačiji od klasičnih A Frame Housea. Prednja fasada na kući je klasičnija, s dugim i niskim linijama, ali bez naglašenog vrha krovišta. Slikovito gledano, slovo A kao da je izgubilo vrh!

Sa stražnje strane kuća ima ekstenziju u vidu dodatnog objekta.

Foto: Coldwell Banker

U renovaciji je obnovljeno krovište kao i terasa, te su obojana pročelja. Obnovljeno je i drvo kojim je obložen interijer – sada je ono znatno svijetlije što je unijelo više svjetla i prozračnosti u interijer.

Foto: Coldwell Banker

Novo uređenje kuće je vrlo jednostavno i bez puno stvari. To je tio kuće za odmor koja treba izbjegavati zatrpanost s previše namještaja ili predmeta. Neke grafike na tapetama i tepihu podsjećaju na 60-e i 70-e te prizivaju retro štih. Pored velike otvorene dnevne zone kuća ima i dvije spavaonice te kupaonicu i toalet.

Foto: Coldwell Banker

U kući koja je ekstenzija na postojeću nalazi se još jedna spavaća soba s kupaonicom i savršeno funkcionira kao studio.

Foto: Coldwell Banker

Terasa postavljena na rubu vode jedan je od aduta ove modernizirane kuće u kojoj se lako osjećati dobro i opušteno. Veliki ostakljeni zabat s prednje strane nudi pogled na terasu te rijeku.

Foto: Coldwell Banker

 

Komentari