Stan u crno-bijeloj za mladu tročlanu obitelj. Dizajnirali su ga sami vlasnici

Vlasnici su se na prvi pogled zaljubili u ovaj stan koji se nalazi na prekrasnoj lokaciji, a i površinom im je savršeno odgovarao. Pogledajte kako su sami uredili svoj novi dom i u njemu zasnovali obitelj.

 


Kada su prvi put vidjeli ovaj stan, vlasnici, mladi par, su znali da će to biti mjesto gdje će osnovati obitelj. Odmah su se odlučili na kupnju te da će se sami, amaterski, pozabaviti uređenjem interijera.

Stan se nalazi uz povijesni Park na Zdrowiu, najveći park u poljskom gradu Łódźu i ujedno jedan od najvećih u Europi. Interijer ima površinu od gotovo 78 četvornih metara i bio je podijeljen na dva dijela – socijalni s dnevnim boravkom i kuhinjom te privatni – sa spavaćom sobom, dječjom sobom, odvojenom garderobom i kupaonicom. Nedvojbena prednost stana je terasa koja se proteže cijelom njegovom širinom impresivne površine od gotovo 21 m2.

Foto: Follow the flow studio

Vlasnici stana prvenstveno su željeli stvoriti interijer koji je prostran i svjež, ali ne graniči s dosadom. Kako bi dodali nešto šarma u uređenje, odlučili su završiti pod s bijelom epoxy smolom, koja je stvorila pozadinu za namještaj i opremu. Ovakav minimalizam kojim dominira bijela baza bio je polazište za kasnije dizajnerske poteze vlasnika.

Foto: Follow the flow studio

Zanimljiv element ovog interijera su kontrasti, kako oni odmah vidljivi, odnosno boje, ali i kontrastne teksture – primjerice, hladni sjaj kamena u kontrastu sa satenskom toplinom poda i pluta u detaljima.

Foto: Follow the flow studio

Za dnevni boravak odabrana je moderna kutna garnitura u tamnoplavoj koja se savršeno ističe na bijeloj podlozi. Centralna točka interijera je kuhinjski otok od crnog kamena koji je unutar otvorene dnevne zone. Ovaj monolitni komad namještaja jasno se ističe na pozadini bijelog poda i zgrada. Prate ga crne visoke stolice i napa te lampe u istoj boji.

Foto: Follow the flow studio

Blagovaonski kutak smješten je za starim drvenim stolom iz tridesetih godina prošlog stoljeća koji je godinama u obitelji vlasnice i s njom mijenja adrese. Ovaj vintage naglasak savršeno razbija moderno uređenje i minimalistički dizajn u ovom interijeru te mu daje toplinu i šarm.

Mnogi komadi namještaja i modnih dodataka vintage su komadi koje su vlasnici uglavnom pronašli na buvljacima.

Foto: Follow the flow studio

Kontrasti u roditeljskoj spavaćoj sobi ublaženi su uvođenjem sive i ciglasto crvene na detaljima, korištenjem bež boje na jednom od zidova te umjetničkim slikama. Hladnoću smolastog poda omekšavaju prirodne tkanine kojih ovaj interijer ima u izobilju.

Foto: Follow the flow studio

Bež boja pojavljuje se i u dječjoj sobi koju oživljava tepih sa zelenim uzorkom. Zanimljivo rješenje je duga vješalica koja omogućuje odlaganje igračaka i dječjih ukrasa.

 

 

 

Komentari