30 kvadrata u toplim zemljanim tonovima: sjajna adaptacija malog stana sa zanimljivim rješenjima

Mali stan od 30 četvornih metara koji se sastojao od ulaznog prostora, kupaonice i jedne sobe dobio je još jedan zaseban kutak: mjesto za spavanje. Pogledajte kako je odijeljen taj prostor.

 


Vlasnici ovog malog stana od 30 četvornih metara angažirali su dizajnericu Annu Gromovu kako bio što bolje iskoristila prostor i kako bi on izgledao što atraktivnije.Bilo je potrebno smjestiti nekoliko funkcionalnih zona na malom prostoru, između ostalog i onu za spavanje. Vlasnici su željeli da postoji odvojeni kutak za spavanje unutar prostora, što s obzirom na broj kvadrata nije bilo jednostavno.

FOTO: CHRISTINA PLAYER

Početni raspored stana bio je standardan: izdužena soba, kupaonica, ulazni prostor i mali balkon. Prozor je samo s jedne strane stana, u dnu dnevne sobe. Dizajnerica je predložila da se uz prozor pozicionira mini spavaća soba koja se ustvari sastoji samo od kreveta. Krevet je od kuhinje odvojen pregradom od mutnog stakla što stvara barem malu privatnost. U isto vrijeme prirodno svjetlo kroz pregradu prodire u kuhinju.

FOTO: CHRISTINA PLAYER
FOTO: CHRISTINA PLAYER

U uglu ove prostorije nalazi se kuhinja u obliku slova U, sa šankom, što je najbolje rješenje za ovakav mali prostor jer je šank ujedno i blagovaonski stol. Preko puta kuhinje je sofa s klub stolićem na koju se nastavlja garderobni ormar. Zidovi u hodniku također su s jedne strane pretvoreni u ormare, što je riješilo problem skladištenja stvari.

FOTO: CHRISTINA PLAYER

Preko puta ormara u hodniku je kupaonica. Ormari te kupaonski namještaj rađeni su po mjeri jer je ova opcija najbolje iskoristila prostor.

FOTO: CHRISTINA PLAYER

Dizajnerica nije slijedila uobičajeni odabir boja za male stanove, poput bijele. Prevladavaju zemljane nijanse među kojima prednjači svijetlozelena i drvene površine. Ova kombinacija dala je prostoru svježinu i toplinu.

FOTO: CHRISTINA PLAYER

Kako bi popratila svježu zelenu nijansu, dizajnerica je odabrala nježnu breskva bež boju zidova, koja je u spavaćoj sobi zasićenija i postaje svijetlo narančasta – ne samo zid iznad kreveta, već je i strop obojen u ovu nijansu.

FOTO: CHRISTINA PLAYER
Komentari