MALI STAN ZA NAJAM: 19 funkcionalnih i atraktivnih kvadrata u kojima je sve potrebno za ugodan život

Mali stanovi uvijek su pravi izvor nadahnuća, naročito ako se vlasnici potrude oko uređenja ili angažiraju dizajnera, kao što je to u ovom slučaju. Zavirite u ovaj stančić i uberite dobre ideje!

 


Vodimo vas u studio apartman od svega 19 četvornih metara kojeg su vlasnici namijenili za dnevni najam. Svojim uređenjem prostor će biti prava atrakcija za mlađu populaciju, koja voli jednostavno, ali moderno i originalno uređene prostore. Jedan od aduta stan zasigurno je i polukat na kojem se nalazi krevet.

Za ovakav koncept zaslužni su dizajneri iz studija Kubkvadrat. Njima je pošlo za rukom, unatoč maloj površini, ukomponirati u prostor sve što je potrebno za zgodan život. Budući da je ovo interijer za najam, naglasak nije bio na prostoru za pohranu, nego na stvaranju svijetlog, funkcionalnog i ugodnog prostora koji će imati i dodatni ležaj.

Foto: Polina Poludkina

Kako je riječ o staroj poslovnoj zgradi koja je prenamijenjena u stambenu, dizajneri su iskoristili visinu stropa od četiri metra te osmislili polukat na koji se ide uskim stepenicama iz dnevnog prostora. Ispod polukata s ležajem nalazi se mala kompaktna kupaonica s walk-in tušem, školjkom i umivaonikom, a u ulaznom prostoru ormari.

Foto: Polina Poludkina

Pored visokog stropa, glavna prednost stana je prozor koji se prostire preko cijelog zida što donosi veliku količinu prirodne svijetlosti čime se stvara i iluzija većeg broja kvadrata. Taj dojam pojačan je dominacijom svijetlih tonova u prostoru. Dizajneri su u dnevnu sobu postavili asimetrični stol za prozorsku dasku, koji je pomogao naglasiti ljepotu prozora i u tako malom prostoru postaviti kauč od dva metra i radni kutak.

 

Foto: Polina Poludkina

Budžet je bio ograničen pa su dizajneri iskoristili sve što je moglo ostati u stanu: laminat, keramiku u kupaonici, vrata. Sredstva su potrošena na namještaj, djelomičnu renovaciju kupaonice i ležaj na polukatu. Bijelo preklopno stubište je već bilo gotovo, nastavili smo ga bijelim ogradama i ogradama na drugom katu. Za završnu obradu gornjeg kata korišten je pluto. o njemu nije samo ugodno hodati, već i upija buku, što je važno za ovaj prostor.

Foto: Polina Poludkina
Komentari